על המקום- שגב
שנים שגב הייתה מסעדת הבית שלי ושל אמא שלי. קבוע היינו נפגשות שם לארוחות צהריים.
הרבה זמן לא הייתי שם בערב. בעיקר בגלל שבערב אנחנו בד"כ מעדיפים לוותר על ארוחה כבדה ולקחת כמה מנות ראשונות.
אז כנראה ששגב קרא את מחשבותינו.
בשגב הרצליה יש קונספט חדש- "ארוחת טעימות". כל המנות מוצעות בגודל של חצי מנה, בחצי מחיר (מקסימום 80 ₪ למנה).
מבעוד מועד התקשרתי להזמין מקומות. לאחר מכן קיבלתי SMS עם פרטי ההזמנה. באותו היום התקשרו לוודא שאכן אנחנו מגיעים. איזה רצינות. הציפיות עולות, חיכיתי כבר לערב.
הגענו למסעדה. השולחן שלנו עוד לא היה ערוך והמארחת הציעה להושיב אותנו בשולחן של רביעייה. ישר חשבתי מצויין. ארוחת טעימות בשולחן זוגי זה צפוף.
רק התיישבנו וכבר קיבלנו 2 צ'ייסרים של קוקטייל הבית המגיעים בתוך מבחנות. עשינו לחיים והתחלנו לעיין בתפריט.
על האוכל- שגב
התפריט מגוון ביותר ונחלק ל- 3: אדמה- מנות צמחוניות, בשר והכחול הגדול- דגים ופירות ים.
אך לפני הכל חובה לקחת את סלסלת הלחמים הכוללת מגוון לחמים הנאפים בטאבון שבמקום. אני הכי אוהבת את המקל פוקאצ'ה הארוך לצד האיולי כמהין.
התלבטנו מה לשתות. חשבנו יין לבן. המלצרית הביאה לנו לטעום משהו שלא אהבתי. עד שהיא חזרה כבר סיימנו סבב ראשון של המנות והחלטתי לוותר על האלכוהול ולשמור את הקלוריות לקינוח.
לסבב הראשון הזמנו:
- קלאמרי על מצע של חציל שרוף ושמנת חמוצה. הקלאמרי נעשה על הפלאנצ'ה, והיה לו טעם לימוני מודגש. השילוב של הקלאמרי החם עם השמנת הקרה היה מושלם. ללא ספק המנה הכי טעימה!
פתאום הגיע סורבה תפוח עם סוכריות מתפצפצות בטעם קולה- כדי להעביר את הטעם בין המנות. מה זה טעים. כבר חשבנו לבקש כזה לקינוח.
והמנות המשיכו להגיע:
פילה מוסר וקוקי סאן ז'אק על קרם תפוח אדמה בציר חמאת מולים ועגבניות. גם דג וגם צדפות, אבל אל תצפו להרבה. הייתה בסה"כ חתיכה אחת של קוקי סאן ז'אק.
וגם רצועות דקיקות של ברווז בתיבול אסייאתי, עטופות בנייר אורז. הבשר היה רך ונימוח. אומרים שהעיניים אוכלות, במקרה הזה זה נכון, כי זו הייתה המנה הכי יפה.
סבב ראשון מאחורינו. החלטנו להמשיך לסבב שני. לקחנו:
נתח אנטריקוט לצד כרובית חריפה. הבשר היה רך ועסיסי, אך הכרובית הייתה מרה ולא אכילה.
סלט הדרים הכולל אשכוליות, תפוזים, פומלית ורצועות דקיקות של דג סורימי. בצד מגיע חצי תפוז מצופה קוקוס (מומלץ לסחוט). מנה ממש מיוחדת ואפילו די גדולה.
על הקינוחים – שגב
ולקינוח- הזמנו עוגת גבינה. כשהמנה הגיעה לשולחן היינו קצת מופתעים, שכן לא ציפינו שכך היא תראה. עוגות גבינה קטנטנטות אפויות, המוגשות על קרש עץ, כמו פלטה של צייר, ועל כל אחת קרם בטעם אחר: ריבת חלב, שוקולד, פטל אוכמניות ופסיפלורה. איזה יצירתיות!
גם בקינוח לכל ביס טעם אחר, מתאים בול לרעיון של ארוחת טעימות. ואם כבר לפנק- אז קיבלנו גם שני פרלינים תוצרת המקום.
אווירה ושירות – שגב
האווירה במקום קלאסית, המוזיקה עדינה והעיצוב כפרי. זה לא מגה בר ולכאן לא באים אלו הרוצים לראות ולהראות.
המסעדה היא מסעדת שף במלוא מובן המילה, שכן האוכל אלוהי, והשירות מוקפד, למעט העובדה שביקשתי כוס מים שלוש פעמים עד שקיבלתי (מה שלא יוצא עליו "בון" לא נספר?)
לסיכום– מסעדה טובה זה לא רק אוכל טוב. זה שילוב של הרבה פרמטרים. בשגב הם הבינו את הנוסחה.
*יום אחרי התקשרו לשאול איך היה לנו. בכזה דבר עוד לא נתקלתי!
![]() ברווז- 74 ש"ח פילה מוסר- 78 ש"ח אנטריקוט- 80 ש"ח סלט הדרים וסורימי- 70 ש"ח קפה הפוך- 14 ש"ח אספרסו ארוך- 11 ש"ח עוגת גבינה- 55 ש"ח סה"כ- 471 ש"ח (לפני טיפ) |
![]() | שנקר 16, פינת רחוב החושלים, הרצליה פיתוח |
![]() | 09-9580410 |
![]() | לינק לאתר של שגב |
![]() | לינק לפייסבוק של שגב |