פופינה

קפיצה ספונטנית למסעדת פופינה שבנווה צדק

אחרי תקופה ארוכה שלא יצאנו. הלכנו להצגה בשעה 18:30. אומנם הגיל הממוצע באולם היה סביב ה 70+-, אבל ככה יש לנו זמן ללכת לארוחת ערב כמו שצריך. טרם נכנסו לאולם התלבטנו לאן ללכת, איזה פיצה בקטנה או ארוחת כמה מנות כבדה. בעלי חתר למסעדת פופינה. הזמנתי מקומות.

הגענו כמו שעון. מיד בכניסה יש רצפת זכוכית ממנה רואים את המרתף יינות של פופינה. קצת מפחיד לדרוך על זה.. אבל ללא ספק מהמם.

 

המארחת הושיבה אותנו בפינה של הבר, שבכללי זה המיקום המועדף עלינו, אבל בקצה הזה היה חשוך, פינתי מידי, מיקום שמפספס את כל ההצגה של המטבח הפתוח שמסעדת פופינה מציעה. ביקשנו לעבור מקום, ואחרי מנה ראשונה אחת עברנו בדיוק לקצה השני של הבר. שם כבר היה show רציני.

פופינה (12)

הברמן התאמץ מאד והסביר בסבלנות על כל המנות, המאד לא פשוטות שבתפריט. התפריט נחלק לחמישה סוגי בישול: כבישה, אידוי, אפייה, צלייה ובישול ארוך. לכל מנה יש תיאור תיאור. בלי להסס הוא המליץ על מנות הדגל והחלטנו לזרום איתו.

**בעלי מאד התלהב מהחלוקה של התפריט. לדעתו זה גאוני.

על האוכל

התחלנו עם המבורגר שרימפס המגיע בתוך לחמניה מאודה עם איולי יוזו חסה ובצל סגול מוחמץ (62 ש"ח). וידוי- אף פעם לא אכלתי קציצה של שרימפס. המנה הייתה טעימה ומפתיעה (כמו שהברמן הבטיח). הלחמניה המאודה הייתה רכה בטירוף. מנה כיפית בהחלט המהווה סיפתח טוב לתחילת הארוחה.

פופינה (10)

המשכנו עם מנת ביניים (כאילו באמצע בין ראשונה לעיקרית) של רביולי ריבת דלעת וכבד אווז עם אמרטו וקציפת כמהין (86 ש"ח). מדובר ב-3 רביולים גדולים עליהם מונח הכבד אווז. הזיווג בין השניים היה מדוייק להפליא. ביס של האחד בלי השני לא היה שלם.

פופינה (11)

עשינו הפסקת התאוששות. והתחלנו להתלבט לגבי העיקריות. השף החמוד, אוראל קמחי, קלט את ההתלבטות (מטבח פתוח כבר אמרנו?) והיה נכון לסייע. בהמלצתו לקחנו:

ניוקי צלוי ואספרגוס, אפונה, פול, מסקרפונה וארטישוק (78 ש"ח). וואה וואה ווי וואה. ללא ספק הניוקי הכי טעים שאכלתי מעודי. הבצק רך ונימוח. הרוטב עדין ולא כבד. פשוט מנה חובה. אם המנה לא זכתה להיות מנת הדגל של פופינה, אנא דעו- ושהברמן יתחיל לשנן גם אותה 🙂

פופינה (15)

העיקרית השנייה הייתה מסקטור הבישול ארוך, מוסר ים אל מצע ריזוטו אורז "אסור" עם כרישה, פטריית מלך היער, קרם פרש, סלק ופטרוזיליה (128 ש"ח). המנה הייתה יפה מאד. הדג היה טרי, נקי לחלוטין מעצמות, עם קראסט של תבלינים.  הריזוטו היה טעים, אבל פחות מיוחד, במיוחד כשליד הייתה המנה של הניוקי, שלא יכולנו להפסיק לאכול ממנה…

פופינה (13)

כבר היינו מפוצצים. אבל עד כה היה כה טעים שהחלטנו לקחת אתנחתא ולא לוותר על הקינוחים. תפריט הקינוחים, כמתבקש (?), מגוון ולא שגרתי בעליל.

החלטנו ללכת על בטוח ולקחנו טארט פקאן עם גלידת בוטנים מלוחים ושטרוייזל בוטנים (48 ש"ח). לא טעינו. המנה הייתה גדולה וטעימה. אומנם דמיינתי פאי פקאן, ומסתבר שלא רק אני, אבל העוגה הייתה רכה בדיוק במידה הנכונה (במיוחד במרכז) והחיבור עם הגלידת בוטנים היה מנצח.

פופינה (16)

פינקו אותנו בקינוח נוסף, מהחלק הפחות שגרתי של התפריט קינוחים, גלידת יוגורט וקומפוט רוברב כבוש, פרפה בזיליקום ופירות יער (44 ש"ח). רק מהתיאור שלה אפשר להבין מה לא שגרתי. החומרי גלם. הגלידה הייתה קלילה וטעימה. פחות התחברנו לטעמים של הבזיליקום. בכל אופן, היה נחמד לטעום גם משהו קצת שונה..

פופינה (1)

לסיכום– פופינה היא מסעדת שף נקודה. השירות היה מצויין, קשוב, מתקשר. האווירה הייתה רגועה ונעימה. המטבח הפתוח הוא ללא ספק שוס רציני, שכן הוא באמת פתוח לחלוטין (חבל רק שיש ריח בחלל המסעדה). האוכל מיוחד. מאד. לא מתאים לכל אחד, ודאי נוכח המחירים הלא מבוטלים.

money

חשבון בבקשה:

המבורגר שרימפס- 62 ש"ח

רביולי דלעת וכבד אווז- 86 ש"ח

סן פלגרינו גדול- 28 ש"ח

מוסר אורז אסור- 128 ש"ח

ניוקי אספרגוס- 78 ש"ח

טארט פקאן ובוטנים- 48 ש"ח

גלידת יוגורט ורוברב- 44 ש"ח/ 0 ש"ח- ע"ח הבית

סה"כ 430 ש"ח (לפני טיפ).

פופינה
8.5 ציון סופי
דירוג הגולשים 9 (2 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף
03-5757477
לינק לאתר של פופינה
לינק לפייסבוק של פופינה
אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב

Instagram

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

מסעדת אסתר

עסקית סופר שווה | מסעדת אסתר על המקום | מסעדת אסתר מסעדת אסתר היא כנראה "מסעדת הבית" …

פרעצל | מריפוסה

מריפוסה

בול פגיעה | מריפוסה על המקום | מריפוסה מסעדת מריפוסה נמצאת במועדון הגולף בקיסריה ויש לה את אחד …