פי בריבוע

פי בריבוע – P^2 המקום האהוב עלינו [המסעדה נסגרה]

p2 (7)

יש משהו בפיצה הזאת שאי אפשר שלא להתאהב בה.

המקום קטנטן. בפנים יש רק בר ובחוץ שולחנות ארוכים. אנחנו באופן קבוע יושבים על הבר בחלק שהוא ממש מול המטבח.

רק לראות את חומרי הגלם עושה תאבון: גושי מוצרלה,  זיתי קלמטה, ארטישוק והפרמזן שמגרדים מעל כל פיצה.

גם תהליך ההכנה כיפי לצפייה.  כך למשל, את הפסטה מכינים ממש על המקום, מרדדים את הבצק, מעבירים אותו במכונת הפסטה וזורקים הישר למים הרותחים. מדהים!

 

p2 (4)

על האוכל

למנה ראשונה חובה לקחת את הסלט פנצנלה. גם אם בתמונות הוא לא נראה מגרה בצורה יוצאת דופן הוא ללא ספק בקטגוריית הסלט הכי טעים שיש.

אכן כל חומרי הגלם פשוטים: מלפפון, עגבניה, זיתים ומוצרלה, אך השילוב של כולם ביחד עם גוש ענק של מוצרלה וחתיכות לחם פריכות-רכות זה משהו אחר.

p2 (1)

מהחבית לקחנו 2 חצאים של בירה פרוני. בירה איטלקית קלילה, כה קלילה שכמעט לא שמים לב ששותים אותה.

p2 (8)

ואת הפיצה שדרגנו עם קלמטה, ארטישוק, פטריות ועגבניות.

הבצק דק במידה הנכונה ופריך בטירוף. הרוטב עגבניות מדוייק ולא תעשייתי. שכבת הפרמזן ועלי הביליקום מקפיצים את הפיצה למקום אחר..

p2 (3)

קינחנו בטירמיסו, כמובן home made, גם הוא על טהרת חומרי הגלם האיכותיים (מסקרפונה, אמרנו?).

p2 (5)

לסיכום– המקום לא פנסי ואין לו באזז של מקום חדש שכולם נוהרים אליו, אבל אנחנו מוכנים לאכול כל ערב בפי בריבוע!

money

חשבון בבקשה:

סלט פנצנלה- 45 ש"ח

פיצה- 56 ש"ח

תוספות-  10 ש"ח

2 חצאים בירה פרוני- 28 ש"ח כל אחת- 56 ש"ח

טירמיסו- 33 ש"ח

סה"כ 200 ש"ח (לפני טיפ).

03-6200006
לינק לאתר של פי בריבוע
לינק לפייסבוק של פי בריבוע
אבן גבירול 185, תל אביב

Instagram

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …