החומוס הכי מדובר בעיר.
על המקום- חאן מנולי.
במבנה של פעם באזור שוק הפשפשים נמצאת אחת החומוסיית הכי מדוברות בעיר. הייתכן מוסד קולינרי חדש שהצליח להכנס לקליקת החומוסיות הסגורה? הלכתי לבדוק.

המקום מעוצב בפשטות ומינימליסטיות. שולחנות עץ קטנטנים פזורים בחלל פנימי, ועוד 2 שולחנות על המדרכה, ובכל זאת אגרטל הפרחים והמטבח הפתוח נותנים תחושה קצת אחרת.
השולחן היה קטן מדי בשביל כל המנות שהזמנו וגם קצת צמוד מדי לשולחן ליד. אמרתי לעצמי- נו מילא, בסך הכל ארוחת צהריים בקטנה. בערב זה ממש לא היה עובר מבחינתי.
על האוכל- חאן מנולי.
התפריט מחולק לכמה קטגוריות: מהשדה, ים, יבשה ומסבחה. בכל אחת מהקטגוריות כ 3 מנות, מלבד קטגוריית המסבחה שנחשבת גולת הכותרת של המקום.
עם התפריטים נחתה לשולחן צלחת חמוצים.

פתחנו בסלט עדשים שחורות עם נענע, בצל סגול ויוגורט עיזים (26 ש"ח). במקור הם עושים את אותו הסלט עם פריקי ולא עם עדשים שחורות, באותו היום הם גיוונו ויצא להם ממש מוצלח!
העדשים היו רכות מאד, עם המון נענע דומיננטית ויוגורט חמצמץ שחיבר את כל הסיפור ביחד.
בנוסף הזמנו סטייק דקה עם בצלים מקורמלים (54 ש"ח). המנה הגיעה עם קוביות של עגבנייה טרייה, מה שלא צויין בתפריט (ואמא שלי, שותפתי לארוחה, לא סובלת עגבניות..). הבשר היה מנתח שייטל שנפרס דק דק, מה שחייב לאכול אותו מהר מהר לפני שייתקשה. מנה טעימה.
ומנה אחרונה, גולת הכותרת של המקום היא המסבחה. הקונספט הוא מסבחות עם תוספות מעניינות ומגוונות. אנחנו הזמנו מסבחת תרנגולות מפורקות ועשבי בר (34 ש"ח). שאלתי מה זה תרנגולת מפורקת, והמלצרית הסבירה שזה עוף שלם שנעשה בגריל והם מפרקים את הבשר לחתיכות. נשמע אחלה. חיכינו למסבחה למעלה מ-20 דקות, מהרגע שסיימנו את הסטייק דקה. קצת מוגזם בשביל חומוס, שבדרך כלל רק מזמינים ותוך שנייה כל הצלחות עומדות על השולחן. בינתיים נשנשנו מהפיתות הטרית.
גם המנה הזאת הגיעה במפתיע עם עגבניות. חשבתי לעצמי- נו מה יהיה כל כך קשה לדייק בתיאור המנה בתפריט? ואם זה תפריט משתנה שלא מתעדכן, אז שהמלצריות ישננו.

המסבחה הייתה טרייה וטעימה. התוספת של התרנגולת המפורקת הייתה מיותרת לחלוטין. ניתן היה להסתפק במסבחת החאן. לפעמים הכי פשוט הכי טעים.
אווירה ושירות- חאן מנולי.
האווירה במקום נחמדה וקלילה, כמו בכל המסעדות שצצו באזור שוק הפשפשים. לא מושקע מדי, לא מפונפן מדי. גם השירות בגובה העיינים. המלצריות השתדלו והיו נעימות. מה שכן, לא בחתך הגבוה. כך למשל, רק אחרי ששאלנו מה קורה עם המנה של המסבחה הן ציינו שיש להם בעיה במטבח.
חשבון בבקשה:
סלט עדשים שחורות עם נענע, בצל סגול ויוגורט עיזים – 26 ש"ח
סטייק דקה- 54 ש"ח
מסבחת תרנגולות מפורקות ועשבי בר- 34 ש"ח
בירה שחורה- 10 ש"ח
מיץ ענבים- 12 ש"ח
סה"כ 136 ש"ח (לפני טיפ).
חשבנו ללכת היום לחאן מנולי, בגלל הסקרנות. הייתה לי הרגשה שמדובר בחומוסיית ״כלום בפיתה״ וזה גם נראה ככה מהביקורת שלך…
אז נראה לי אדלג על הביקור שם…