אבו זיד

פותחים שולחן סלטים במסעדת אבו זיד.

על המקום- אבו זיד.

מסעדת אבו זיד תמונה מבחוץ

נסיבות שונות ומשונות הביאו אותנו לנסוע לחיפה, כך פתאום באמצע השבוע. איפה נאכל? חשבתי לעצמי, מסוג המחשבות שמטרידות רק אותי. רשמתי הודעה בדף המסננת בפייסבוק ומיד קיבלתי תגובה מאחד המגיבים הבולטים והמועילים (ניסים גורמה).

שלוש אופציות קיבלתי: 1. הבוקרים. 2. יוזי. 3. אבו זייד. בחרנו באופציה מס' 3.

מסעדת אבו זייד נמצאת ברחוב חיפאי חסר כל ייחודיות. ממש לא מסעדה שהייתי עוצרת בה ככה סתם.  חנינו את האוטו על קו החוף של שכונת בת גלים, והלכנו לאורך הטיילת השקטה והנעימה, משם חתכנו פנימה לתוך העיר והגענו למסעדת אבו זייד.

על האוכל- אבו זיד.

זיתים סוריים במסעדת אבו זיד

התיישבנו במרפסת החיצונית הסגורה, מאחר ובפנים היה קצת מחניק ורועש. מיד המלצר הביא תפריטים ומבלי לשים לב נחתו לשולחן גם ים סלטים.

נתחיל עם הפיתות- הסכו"ם של הסלטים, שהגיעו יבשות בטירוף על סף הלא אכילות. תדמיינו את הבאסה שבלאכול חומוס עם מזלג.. ביקשנו מהמלצר שיחמם לנו את הפיתות, אך נתקלנו בתגובה אדישה ומתעלמת שהשאירה את הפיתות על השולחן.

פיתות במסעדת אבו זיד
יבשות זאת לא מילה.

נחזור לסלטים.

החומוס היה טעים, במרקם חלק נטול גושים. הטחינה הייתה לבנה לבנה עם טעמי חמיצות עדינים. עד פה – חומוס וטחינה מעולים.

סלט חומוס במסעדת אבו זיד

סלט טחינה במסעדת אבו זיד

אני אהבתי גם את המטבוחה והסלט טבולה שהיה מפוצץ בעשבי תיבול עם מעט מאד בורגול, כאשר בד"כ היחס בין בורוגל לעשבי תיבול הוא הפוך. דווקא הגרסה הזאת הייתה מצויינת ומתובלת בהמון המון לימון.

סלט מטבוחה במסעדת אבו זיד

סלט טבולה במסעדת אבו זיד

מאותו ז'אנר הגיע גם סלט גרגיר נחלים. אני מתה על הירוק הזה, תוספת הרימונים משתלבת נפלא עם הטעם של העלים. מה שכן היה חסר קצת תיבול ועוד גרגירי רימונים.

סלט גרגיר נחלים במסעדת אבו זיד

בנוסף הגיע חציל חם שנעשה על האש, מעליו פלפלים קצוצים וכמות מטורפת של שמן זית. אני בעד נדיבות, אבל בשמן דווקא אפשר היה לצמצם.

סלט חצילים במסעדת אבו זיד

סלט הכרוב היה קלאסי, גם הוא מתובל עם לימון.

סלט כרוב במסעדת אבו זיד

סלט העגבניות היה קצת פחות מגרה, שכן העגבניות היו קצת מעוכות.סלט עגבניות במסעדת אבו זיד

היו עוד סלטים מהם לא אכלתי בעיקר בגלל שהם הרגישו לי קצת פחות קשורים, כמו: סלט טונה וסלט אבוקדו.

סלט טונה במסעדת אבו זיד

סלט אבוקדו במסעדת אבו זיד

הסלט היווני היה סתמי, עם טבעות של זיתים שחורים-מושחרים, שעושים לי בחילה (מי חשב על הרעיון הדבילי הזה של לקחת זית ירוק ולצבוע אותו לשחור?).

סלט יווני במסעדת אבו זיד
זיתים מושחרים?!

מזל שקיבלנו גם פיתות שום – פתוחות ושרופות על הגריל, אחרת באמת לא היה לנו עם מה לנגב את כל הסלטים, שכן המלצר לא טרח להחליף את הפיתות עד סוף הארוחה, על אף שביקשנו יותר מפעם אחת.

פיתות שרופות במסעדת אבו זיד

לעיקרית חלקנו מנה אחת של פילה דניס עשוי על האש. הדג היה רך וטעים, עם מעט עצמות. זה לא כמו לאכול פילה במסעדת שף, אבל היה מצויין.

דניס במסעדת אבו זיד

הצ'יפס שהגיע כתוספת למנה העיקרית היה חם וטרי אבל קנוי, כך שקשה להתלהב.

צ'יפס מסעדת אבו זיד

בסך הכל נהננו מאד מהמגוון האדיר של הסלטים, כל אחד יימצא את הסלטים שהוא מתחבר אליהם יותר. גם הדג היה עשוי כמו שצריך, בעוד שאקסטרא ניקיון לפילה היה משדרג את הדג בטירוף.

אווירה ושירות- אבו זיד.

המקום נטול אווירה, בדומה למסעדות של חומוס-צ'יפס-סלט. זה לא המקום להעביר בו ערב רומנטי או ארוחת צהריים מפונפנת.

מה שלא ניתן  היה להתעלם מהשירות שנע בין מחפיר לגרוע. מלצר לא נעים, לא קשוב, לא זמין שנכנס כל הזמן פנימה וצריך לנפנף לו עם הרגלים והידיים. תוסיפו לזה שכשהתלבטנו איזה דג להזמין לעיקרית הוא אמר שההדג לוקוס יהיה יקר בשבילנו. הערה תמוהה ולא במקום.

לסיכום– מי שרעב ורוצה לפתוח שולחן –  האוכל טעים מאד, בעוד שהאווירה ובעיקר השירות לוקים בחסר. גם המחיר לא זול במיוחד לארוחת צהריים

money

חשבון בבקשה:

סלטים לסועד ללא מנה עיקרית- 45 ש"ח

סלטים לסועד שמזמין מנה עיקרית- 25 ש"ח

פילה דניס- 80 ש"ח

סודה גדול- 20 ש"ח

סה"כ 170 ש"ח (לפני טיפ).

אבו זיד
5.3 ציון סופי
דירוג הגולשים 6 (1 vote)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 04-852-3419

homeכתובת: העליה השניה 52, חיפה

iconsלינק לאתר של מסעדת אבו זייד

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …