שגב – עסקית

עסקית במסעדת שגב המחודשת בהרצליה.

על המקום- מסעדת שגב.

מסעדת שגב
קיר המטבח במראה "אומנותי"

את מסעדת שגב אני אוהבת מאד, אהבה ארוכת שנים במיוחד להפסקה של שעות הצהריים. שלא כמו במרבית המסעדות העמוסות והצפופות שמציעות עסקיות לעובדי המשרדים, בשגב נשמרת אווירה רגועה גם בעסקית.

דווקא הפעם הושיבו אותנו בקומה התחתונה והצמידו לנו שני שולחנות – מימין ומשמאל. כשאנחנו התיישבנו רק בשולחן אחד מבין השניים היו סועדים ולכן זה היה עוד בגדר הסביר. לקראת סוף הארוחה, כשהתיישבו גם בשולחן השני הצפיפות הורגשה והייתה מעט בלתי נסבלת. ממש מעצבן לנהל שיחה כשתוכן השיחה של השולחן ליד מתערבב כתמהיל מילים בשיחה שלנו. 

המקום עבר "שיפוץ" – ולמה במרכאות? מאחר והשיפוץ הוא חלקי בלבד. הקיר של המטבח כבר לא במראה שוק עם ארגזי ירקות, אלא במראה "אומנותי" עליו מוקרנות צורות אבסטרקטיות שמדמות מראה פסיכודלי משהו. כל היתר: שולחנות, כסאות, ריצוף נשאר לפי קו העיצוב הקודם ואינם מתחברים כלל למראה החדש שניסו בשגב להשיג.

על האוכל- מסעדת שגב.

מסעדת שגב

מה הדיל של העסקית כולל?

לחם + מנה ראשונה  + מנה עיקרית = 135 ש"ח.

*אנחנו ביקשנו להמיר באחת העסקיות ראשונה לקינוח, כמו שהיה נהוג בתפריט הקודם והמלצרית נענתה בחיוב.

התפריט הגיע תלוי על בובת עץ. לא נוח לקריאה וגם תופס מקום על השולחן הקטן. גם בשולחנות הצמודים לנו גיכחו על הרעיון.

עם הגעתנו קיבלנו שתי כוסות קטנות של קוקטייל הבית (לא אלכוהולי) שהיוו סיפתח נחמד לארוחה. גם סלסלת הלחמים והאיולי כמהין היו מצויינים (כמו תמיד)!!

מסעדת שגב

למנה ראשונה לקחנו סלט חסה עגולה מתובל בויניגרט שמפניה ומלון, גבינת תום עיזים, שקדים קלויים ורימונים. 

הקונספט החדש בשגב הוא הצלחות עם ההדפסים. הסלט חסה הגיע בעצם כראש חסה שלם, ממש כמו שקונים בסופר, כדי שויזואלית זה יתחבר לעציץ המצוייר על הצלחת. הרעיון נחמד, בפועל ממש לא היה כיף לאכול את הראש חסה.

הרוטב ששפכו מעל לא ציפה את כל העלים מה שהפך את המנה ללא טעימה במיוחד ובעיקר מאד לא נוחה לאכילה. כך למשל, גרגירי הרימון נפלו בתוך הראש חסה והלכו לאיבוד. כשהמלצרית ראתה שלא אכלנו ממנה היא שאלה מה נרצה במקום והעדפנו להמיר את הראשונה לקינוח ולהמשיך לעיקריות.

מסעדת שגב

בין הראשונות לעיקריות קיבלנו מנת ביניים של סורבה תפוח עם סוכריות מתפצפצות. רעיון נחמד!

מסעדת שגב

קדימה לעיקריות..

מנה עיקרית אחת הייתה של פילה מוסר עם סלט רוקט, קשיו וקרם פלפלים, מוגש לצד בייבי רביולי במילוי פטריות וגבינת עיזים. אתחיל דווקא בסלט שהיה פשוט מעולה, מפוצץ בעשבי תיבול וטעמים. הפילה דג מוסר היה רך ועסיסי ואין סיכוי למצוא בו ולו עצם אחת.

מסעדת שגבמסעדת שגב

ולגבי התוספת, בכללי לא אינטואיטיבי לי השילוב בין דג לרביולי ודווקא זה היה שילוב נפלא!

מסעדת שגב

מנה עיקרית שנייה שהזמנו הייתה טונה צרובה על הגריל מוגשת לצד בייבי רביולי במילוי גבינת עיזים וכמהין בליווי סלט עלים ירוקים.  

אתחיל עם הויזאוליות של המנה- מ-ה-מ-ם! על כל כף מונח נתח של טונה אדומה שצרובה בדיוק במידה הנכונה, מה ששומר על הטעמים שנפלאים של הטונה. 

מסעדת שגב

הסלט חסה הוגש בעציץ והיה תוספת מרעננת למנת הדג. הפעם בניגוד למנה הראשונה, כל עלי החסה קיבלו את הטעם של הרוטב! אולי לא כדאי להתחכם, הא?מסעדת שגב

קינוחים.

בהתחלה החלטנו לא להתחזר ולקחת ראשונה + עיקרית, עיקרית + קינוח, כך שנחלוק קינוח אחד ביחד. רצה הגורל ובסוף אכלנו שני קינוחים.

האחד, קינוח שוקולדים המורכב מעוגת שוקולד לוהטת עליה גנאש שוקולד ולצידה מוס נוגט. 

גם המנה הזו הגיעה ברוח הצלחות המצויירות, אך הפעם בצורה הזויה עוד יותר. בצלחת אחת (המגש נירוסטה) הגיע הקינוח ובצלחת השניה הגיעו כמה מספרים עשויים שוקולד  שישלימו את תמונת השעון. מה נסגר?

מסעדת שגב

מסעדת שגב

הקינוח השני היה של עוגות גבינה קטנטנות אפויות במגוון טעמים: טופי, שוקולד, קולי פטל, גנאש פטל, אוכמניות ופסיפלורה. כל עוגה השלימה את המראה של פלטת הצבעים. המכחול נתן את הפיניש לגימיק.

למעט צורת ההגשה, הקינוחים היו טעימים מאד. במיוחד הקינוח של עוגת הגבינה בו כל ביס היה בטעם אחר.

מסעדת שגב

אווירה ושירות- מסעדת שגב.

שגב עסקית (1)

מלבד הצפיפות לשולחנות הסמוכים האווירה הייתה נעימה והשירות היה מקצועי וקשוב. הלוק החדש של המסעדה לא לטעמי במיוחד לאור העובדה שלא הלכו עם זה עד הסוף ועשו חצי עבודה.

לצד האויירה והשירות לא אחת אני מתייחסת לצורת ההגשה של האוכל, בדרך כלל מדובר בזוטי דברים, כמו צלחת שהגיעה שבורה בפינה. הפעם ההתיחסות לצורת ההגשה ליוותה אותנו החל מאופן הגשת התפריט ועד לקינוחים.

הניסיון של שגב חדשני, חלוצי ואמיץ, אולם אני לא אהבתי וזה הרגיש לי כמו גימיק. האוכל כה טעים שלא צריך את כל הקשקשת. 

לסיכום– אוכל מעולה שלא צריך את כל הויזואליות המוגזמת בדרך הגשת המנות.

money

חשבון בבקשה:

2 עסקיות- כל אחת 135 ש"ח

סה"כ 270 ש"ח (לפני טיפ).

שגב
8.0 ציון סופי
דירוג הגולשים 6 (1 vote)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 053-9443318

homeכתובת: שנקר 16, הרצליה פיתוח

iconsלינק לאתר של מסעדת שגב

Facebook-Icon לינק לפייסבוק של מסעדת שגב הרצליה

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …