אל טאקו

פסט פוד מקסיקני מצויין במסעדת אל טאקו.

על המקום- מסעדת אל טאקו.

אל טאקו (6)

אחת הארוחות שאני יותר אוהבת לבשל זו ארוחה מקסיקנית. תמיד יש קו מאד ברור שמתחיל בנאצ'וס ומטבלים טעימים כמו גוואקמולי, סלסה ושמנת חמוצה. משם ממשיכים לטורטיות המקבלות גיוונים שונים: מגולגלות, מקופלות ובשתי שכבות. המילויים השונים רק מוסיפים לגיוון: בשרי, חלבי או גם וגם. בקיצור מה יש לא לאהוב באוכל מקסיקני?!

בדיוק על הקונספט הפשוט הזה שמהווה את הבסיס לבישול המקסיקני הלא מפותח שלי, הלכו במסעדת אל טאקו רק עם הרבה יותר רעיונות וגיוונים.

המקום משדר פשוט ולא יומרני, גם באוכל וגם בחלל המסעדה. זוהי מסעדת פסט פוד נטולת עיצוב מרשים במיוחד (מלבד הקיר המהמם שמכניס המון עניין לחלל הפנימי). בחלל הפנימי יש דלפק גדול ובשיטת "ארומה" מזמינים את המנות וכשאלה מוכנות קוראים לך לבוא לקחת את המגש. החלל הפנימי מכיל רק שני שולחנות, בעוד שכל יתר השולחנות נמצאים במרפסת הסגורה שעל המדרכה.

על האוכל- מסעדת אל טאקו.

התפריט נחלק ל: התחלות, טאקוס, קאסדייה, בוריטוס וקינוחים.

בהמלצת הבחור הנחמד שמאחורי הדלפק התחלנו עם נאצ'וס תוצרת הבית שהגיע עם פיקו דה גיאו, ובמילים פשוטות סלסת עגבניות טריות עם כוסברה ובצל סגול (15 ש"ח). לזה הוספנו  גם שמנת חמוצה (5 ש"ח) שהתלוותה נפלא לנאצוס וממרח אבוקדו-גואקמולה (10 ש"ח).

אל טאקו (4)

אל טאקו (3)

המשכנו עם שתי מנות של טורטיות. האחת מקטגוריית הטאקוס והשניה מקטגוריית הקסאדייה.

הקסאדייה שאני הכרתי עד כה זה שתי טורטיות המונחות אחת על השניה , כשביניהן מלית. שתי הטורטיות נצלות על מחבת מה שממיס את המלית. באל טאקו עושים את אותו הדבר רק עם טורטיה אחת המקופלת לשתיים. אנחנו לקחנו קסאדיה עם מלית פויו פסטור(16 ש"ח)- חזה עוף במרינדת הדרים ואצ׳יוטה על הגריל, פריחולס וגבינת מוצרלה. ועכשיו הסבר לתיאור המקסיקני הארוך: חזה עוף מתובל בתבלין אצ'יוטה מהמטבח המקסיקני, בתוספת פריחולס שזה ממרח שעועית שחורה ולכל זה תוסיפו גבינת מוצרלה מותכת.

המנה כללה 2 קסאדיות מה שהפך אותה לכיפית לחלוקה. אהבנו מאד את המנה!

אל טאקו (2)

המנה השנייה הייתה מקטגוריית הטאקוס, ופה הסבירו לנו שלא מדובר בטאקו האמריקאי שמגיע קשיח כמו נאצ'וס, אלא טאקו מקסיקני, שזה בעצם טורטיה פתוחה שבמרכזה המלית. אנחנו לקחנו מלית ברבקואהתבשיל בקר בבישול איטי , בצל כוסברה וסלסה (15 ש"ח). המלית הייתה מצויינת בעוד ששיטת ההגשה של הטורטייה הפתוחה קצת פחות נוחה לאכילה, ובטח שלא לחלוקה. גרסת הקסאדייה הייתה יותר מוצלחת!

אל טאקו (1)

כשהזמנו את המנות הבחור שמאחורי הדלפק המליץ לנו להתחיל ומשם לזרום. האמת היא שאני יכולתי להמשיך להזמין, אבל חברתי לארוחה אמרה שהיא שבעה והוציאה לי את החשק (ראי הוזהרת – יש לי העדפה לחברות עם תאבון בריא 🙂 ).

אווירה ושירות- מסעדת אל טאקו.

אל טאקו (5)

אווירה- המסעדה היא בקטוגריית מזון מהיר ואינה מתיימרת לספק אווירה יוצאת דופן, אלא אוכל מהיר בתמחור הוגן.

שירות- הבחור שהיה מאחורי הדלפק היה יותר מסבלני ועבר איתנו על כל התפריט, כדי שנבין בדיוק את ההבדלים בין קטגוריית הטורטיות השונות. הוא נתן לנו לטעום את המשקאות המקסיקנים שהם מכינים (חמייקה-מיץ מפרחי הביסקוס ואורצ׳טה-משקה חלב אורז וקינמון) והמליץ כהלכה על המנות בתפריט.  קלע בול לטעם שלנו!

<

p style="text-align: center;">

לסיכום– מזון מקסיקני מהיר זה אל טאקו.

money

חשבון בבקשה:

נאצ'וס עם פיקו דה גיאו- 15 ש"ח

שמנת חמוצה- 5 ש"ח

גוקמולה- 10 ש"ח

קסאדיה פויו- 16 ש"ח

טאקו ברבקואה- 15 ש"ח

מים מינרליים- 8 ש"ח

סודה-  8 ש"ח

סה"כ 77 ש"ח (לפני טיפ).

אל טאקו
8.5 ציון סופי
דירוג הגולשים 10 (1 vote)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 03-522-8334

homeכתובת: ירמיהו 17, תל אביב – יפו

iconsלינק לאתר של מסעדת אל טאקו

Facebook-Icon לינק לפייסבוק של מסעדת אל טאקו

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …