מחניודה

מחניודה בצהריים. עסקית לא פה.

על המקום- מסעדת מחניודה.

בבוקר החלטנו שאנחנו נוסעים לירושלים, מהדרך התקשרתי להזמין מקומות לארוחת צהריים, מאחר והביקור הקודם שלנו במסעדה הותיר אותנו עם חשק לעוד.

לא הופתעתי ממראה המסעדה, שכן זו לא הייתה הפעם הראשונה שלנו במסעדת מחניודה וכבר הבנתי שבירושלים יש סטנדרט עיצובי אחר שהוא הקצה השני של הסטנדרט התל אביבי המהוקצע. הגרסה של מסעדת שף ירושלמית סטייל המחניודה זה משהו שלא יכול לקרות בתל אביב במיוחד לאור הטווח מחירים הדומה.

כשהגענו המארח העלה אותנו לקומה העליונה והושיב אותנו על מעיין דלפק קטן שצמוד לגרם המדרגות. מלפנינו קיר "מהמם" עם חוטי חשמל של המזגן וארון חשמל ומשמאלנו (קרוב קרוב) ישב זוג נוסף שנדמה שגם הוא לא התלהב מבואנו ומהעלייה במדד הצפיפות.

את הז'אנר העיצובי נוסח ירושלים אומנם קיבלתי, אך המקומות ישיבה שליד הדלפק או כמו שמכנים אותו במסעדת מחניודה "בר עליון" היו מתחת לכל ביקורת. ביקשנו לעבור מקום.

מחניודה מזגן
הנוף מהבר העליון היה מתחת לכל ביקורת.

חיכינו קרוב לרבע שעה וכבר חשבתי ללכת למקום אחר. המלצר שבקומה העליונה היה די קורקטי ולא שש נוכח הבקשה שלנו לעבור שולחן. לעומת זאת, המארח שבכניסה עשה כמיטבו והבטיח שעוד מעט יעביר אותנו.

התיישבנו על שני מקומות בבר שבקומה התחתונה. זה בר, אבל נמוך, כך שלא יושבים על כסאות גבוהים אלה על כסאות בר נמוכים, כאלה שקיצרו להם את הרגליים. מאחוריי היה צמוד שולחן של רביעייה וכל פעם שהבחורה שמאחור הזיזה את הראש כל השערות שלה עפו לכיווני. קצת צפוף אני חושבת..

השולחן היה ערוך באופן שונה ואקלקטי. כמו שבמסעדת המחניודה אוהבים לעשות את הדברים- שונה. מגבות הבד המשובצות הכניסו חן, כך גם הצלחות הלא זהות. הכל משדר אוכל שף, אבל בלי הגינונים. זה השלב להתרגש לקראת האוכל..

מחניודה (3)
אקלקטי ומעניין

על האוכל- מסעדת מחניודה.

התיישבנו על הבר ומיד הברמן הגיש לנו לחם וקערית טחינה. ההמתנה פיתחה בנו את הרעב וזללנו את הלחם.

מחניודה (1)

למנה ראשונה הזמנו את הפולנטה (54 ש"ח) עם ראגו פטריות, אספרגוסים, פרמז'ן ושמן כמהין. מנה שאני אוהבת במיוחד והיום יש בהרבה מאד מסעדות, אבל פעם הייתה ייחודית למחניודה. הפולנטה הגיעה קרה והוחלפה מיד באחרת. מנת פתיחה מצויינת!

מחניודה (15)
מנת הדגל הגיעה קרה.

מנה בשם קלמרי מוריס (69 ש"ח) הייתה מעניינת במיוחד. קלמרי צרוב במחבת עם עגבניות, פלפל חריף, שום, כוסברה, טחינה ועמבה. איזה שילוב טעמים מעולה! הקלאמרי היה עשוי בדיוק במידה הנכונה מה שהותיר אותו רך ולא צמיגי. הברמנים הגדילו ראש והביאו לנו תוספת של לחם מתוך ידיעה שזה מתבקש לנגב את הרוטב…

מחניודה (14)

מנה עיקרית של אנטריקוט לצד כרובית, פירה חב"ד וצ'ימיצ'ורי (156 ש"ח) מתומחרת ללא ספק ברף הגבוה לארוחת צהריים. לצערי, המחיר הגבוה לא הבטיח הנאה מרובה.. הכרובית הייתה ספוגה בשמן ונלוו לה טעמים חזקים של שמן הטיגון. הברמן תיאר את האנטריקוט כנתח עסיסי שעטוף בצ'ימיצ'ורי. דמיונות לחוד ומציאות לחוד. הסטייק היה הכי רחוק מהטעמים הארגנטינאיים של הצימצ'ורי והותרתי את המנה לבן זוגי שהיה פחות בררן ואמר שזה לא הסטייק הכי טעים שהוא אכל וגם הוא ציפה למשהו אחר, אבל המשיך לאכול. באסה ליפול במנה העיקרית.

מחניודה (12)
לא רצינו להחזיר את המנה וגם לא לקבל מנה אחרת במקום

בעודנו אוכלים, המארח בכניסה עבר לראות בשלומנו ושאל אם נהננו מהאוכל. ניתן היה לראות שהוא שואל באמת כי הוא רוצה לדעת שכל הסועדים יוצאים מרוצים. אמרתי לו שהמנה של האנטריקוט הייתה לא לטעמי. הוא שאל אם אני רוצה משהו אחר במקום ואמרתי לו שאני באמת שבעה, אבל תודה.

הברמנים המשיכו עם האנרגיות החיוביות ולאחר שסירבנו לצ'ייסרים הכינו לנו שני שוטים של קוקטייל פסיפלורה נטול אלכוהול. מעולה!

מחניודה (8)
אין מצב לא להרים צ'ייסר

פתאום הגיעה לשולחן מנה ראשונה של שיקשוקית (54 ש"ח/ ע"ח הבית) קבב מפורק, טחיגורט, פסטו, עריסה, לימון כבוש. באמת שהייתי שבעה ולא יכולתי לאכול עוד ביס. לקחתי ביס אחד, רק מחוסר נעימות. את השיקשוקית אני מכירה מפעמים עברו וזו מנה מלאת טעמים שבשר הכבש נותן את הטון הרציני ואליו נלווים טעמים עדינים של הטחינה – יוגורט והשילוב המפלא של העריסה והלימון הכבוש.

מחניודה (13)

קינוחים

אם יש משהו שאני משתדלת להקפיד עליו זה לשמור מקום לקינוח. איך אפשר לסיים ארוחה בלי משהו מתוק??

הזמנו בהמלצת הברמן, קרם בוואריה מרמלה וקרם טופי מלוד (37 ש"ח). חוץ מההגשה העממית בקופסת פלסטיק חד פעמית, אין דימיון גדול לקינוח הבוואריה המוכר של שנות ה 90 עם הסירופ שוקולד והאגוזים הטחונים. הקרם בוואריה של המחניודה הרבה יותר עשיר, סמיך וכבד ומזכיר עם כבר פנה קוטה. מנה נחמדה.

מחניודה (7)

לקינוח השני לא ציפינו והוא הגיע במפתיע מתנת המארח, שלא התייאש. מוס גבינה בצנצנת כמו של פעם (46 ש"ח / ע"ח הבית) היה דווקא הקינוח הטעים יותר מבין השניים. השילוב הקלאסי של קרם מסקרפונה ופירורי עוגיות אף פעם לא מחטיא את המטרה. קלאסי ונפלא!

מחניודה (11)

אווירה ושירות- מסעדת מחניודה.

מחניודה (5)

כפי שנאמר במישרין ובעקיפין, האווירה במסעדת המחניודה שונה. באוכל הם מכוונים אוכל שף, עם שילובים מיוחדים של טעמים וביצוע קפדני, בעוד שבאווירה בדיוק ההפך. קליל, צעיר, צפוף וצועק. המוזיקת רקע הייתה מגוונת ופשוט מעולה.

השירות היה הכי משתדל שיכול להיות. בלי להסס ובלי לשאול יותר מדי שאלות, העיקר שתצא מרוצה!

לסיכום– לכל העולים לרגל לירושלים, אין במסעדת מחניודה עסקית- מה שהופך את הארוחת צהריים ליקרה במיוחד. חוץ מזה השירות המצויין והאוכל המיוחד הופכים את הביקור במחניודה לשווה במיוחד.

money

חשבון בבקשה:

פולנטה רכה- 54 ש"ח

קלמרי מוריס- 69 ש"ח

אנטריקוט ספרטה- 156 ש"ח

שיקשוקית- 54 ש"ח / 0 ש"ח על חשבון הבית

בקבוק מים מוגזים גדול- 29 ש"ח

בוואריה מרמלה- 37 ש"ח

מוס גבינה בצנצנת- 46 ש"ח / 0 ש"ח על חשבון הבית.

הפוך- 14 ש"ח

אספרסו ארוך- 10 ש"ח

סה"כ 369 ש"ח (לפני טיפ).

מחניודה
8.3 ציון סופי
דירוג הגולשים 5 (4 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 02-533-3442

homeכתובת: בית יעקב 10, ירושלים

iconsלינק לאתר של מסעדת מחניודה

Facebook-Icon לינק לפייסבוק של מסעדת מחניודה

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …