עסקית מושלמת ומשתלמת במסעדת לה רפובליקה די רונימוטי.
על המקום- מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי.
מסעדת לה רפובליקה היא מסעדה שנמצאת ברשימת המקומות אליהם אני רוצה ללכת לאכול ארוחת צהריים כבר הרבה זמן. מפגש צהריים עם מי שהייתה בעבר הבוסית שלי ולימים חברתי הביא אותי לסמן סוף סוף וי ברשימה.
המסעדה היא מסעדה איטלקית קלאסית והתפריט צהריים כולל: אנטיפסטי, פסטות, בשרים ודגים. בתפריט ערב יש גם פיצות עבודת יד. העסקית צהריים כוללת לחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה, קפה וקינוח- והכל במחיר המנה העיקרית שנע בין 59 ל 118 ש"ח. לא בכדי העסקית של מסעדת לה רפובליקה נודעת במיוחד.
המסעדה ממוקמת ברובע לב העיר ומתחתיה יש חניון (יקר להחריד) שהופך את האופציה לסעודת צהריים באמצע היום באמצע תל אביב לרעיון בר ביצוע.
הכניסה לחלל המסעדה בישר טובות: נקניקים תלויים, גושי גבינה ענקיים ושולחן אנטיפסטי עוררו את תאבוננו דרך העיניים.
על האוכל- מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי.
במסגרת העסקית שכוללת: לחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה, קפה וקינוח קיבלנו לשולחן צלחת עם לחם טרי וצלוחית עם שמן זית ובלסמי כיאה לאיטליה.
תפריט הצהריים מגוון במיוחד ומנהל המסעדה בא לייעץ לנו בבחירת המנות.
בהמלצתו לקחנו לראשונות:
פריטו מיסטו – מבחר ירקות מטוגנים. מנה ראשונה שיש לה פוטנציאל להיות סתם משעממת קיבלה טוייסט של לימון שנתן נופך ים תיכוני מרענן.
מנה נוספת של סלט עגבניות עם בצל סגול ובזיליקום התגלתה כסתמית למדי. העגבניות היו רכות ומסמורטטות- סטנדרט לא איטלקי בעליל.
כשהזמנו את העיקריות ביקשתי להוסיף לנו גם מנה של פולנטה, המנהל/יועץ שלנו שלח לנו צלוחית של פולנטת תירס רכה שניכרים בה הטעמים המתקתקים של התירס. מנה מומלצת ביותר!!!
לעיקריות לקחנו שתי מנות. האחת, פולו רוסטיקו (76 ש"ח) – עוף אפוי בתנור עם רוזמרין, הדרים ולימון.
לצד מנות הבשר והדגים מוגשת גם תוספת לבחירה. הבוסית "הדיאטטית" לקחה מנה של ירוקים מהגינה בשמן זית, כאילו שכחה שלפני רגע אכלה צלחת ירוקת מטוגנים.
המנה שלי הייתה מז'אנר הפסטות והומלצה בחום על ידי היועץ הקולינרי שלנו. פפרדלה די ראגו (59 ש"ח) זו פסטה משודרגת סטייל בולונז. תבשיל בקר בבישול ארוך, ציר בקר ופטרוזיליה. מנה ענקית ועשירה. המון בשר טחון יש ברוטב שמסתתר בין עלי הפסטה הרכים. מנה מעולה ומשביעה להחריד!
קינוחים
שני קינוחים קטנטנים הגיעו עם סיום הארוחה.
האחד, פנה קוטה והשני סורבה מנגו. שניהם היו טעימים והתלוו נפלא לקפה המצויין, שגם הוא היה כלול בעסקית. שווה כבר אמרתי?
אווירה ושירות- מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי.
האווירה במסעדת לה רפובליקה די רונימוטי הייתה פשוט מצויינת. לא קל למצוא מסעדות לארוחת צהריים, שמגישות עסקית משתלמת בהן נשמרת אווירה נעימה, לא צפופה ולא רועשת יתר על המידה.
לא אחת מסעדות משתמשות בחומרי הגלם לעיצוב חלל המסעדה, אך במסעדת לה רפובליקה לקחו את זה צעד קדימה והרכיבו תפאורה שלמה גם מהנקניקים והגבינות ולא רק מפחיות שימורים של עגבניות.
השירות של המלצרים היה משתדל, אך לא מספיק מקצועי. על כך חיפה המנהל שעבר בין השולחנות והיה לחלק פעיל מהשירות.
<
p style="text-align: center;">
חשבון בבקשה:
קולה זירו- 12 ש"ח
סודה- 9 ש"ח
פולו רוסטיקו – 76 ש"ח
פפרדלה די ראגו – 59 ש"ח
סה"כ 156 ש"ח (לפני טיפ).