פרסקה

נאפולי בקיבוץ. יותר פשוט מלטוס לאיטליה.

אחת האהבות הגדולות שלי היא לבצק. מקום מיוחד בלב שמור לבצק של פיצה. לכאורה מדובר בבצק הכי פשוט שיש, אך אנשי המקצוע העוסקים במלאכה ומכונים גם "פיציולויים" יודעים כי אינסוף ניסויים אורכים עד לקבלת הבצק המושלם לדידם. סוגי קמח שונים, שמרים או מחמצת, זמן התפחה, רמת החומציות של העגבניות וסוג הגבינה הם רק חלק מהפרמטרים הרבים הנלקחים בחשבון עד לקבלת התוצר הסופי.

הפיצה הנאפוליטנית היא לא סתם עוד פיצה ומעטות הפיצריות בארץ בהן תמצאו אותה. הנאפוליטנים מדקדקים מאד באופן ההכנה של הפיצה הנאפוליטנית ואפילו עיגנו את הליך ההכנה בתקנות.  הפיצה הנאפוליטנית מתאפיינת בשוליים עבים ורכים כאשר החלק הפנימי של הפיצה דק. במקום לנסוע לנאפולי החלטנו לעת עתה להסתפק בנסיעה לצפון.

על המקום- מסעדת פרסקה.

פרסקה היא אחת המסעדות הבודדות בארץ שמגישה פיצה בסגנון נאפוליטני ובאתר המסעדה כתוב כי שעות הפתיחה הן בין 17:00-23:00 או עד גמר הבצק. ביום בו תכננו להגיע התקשרתי מראש לשאול אם בסביבות 20:30 עוד יהיה בצק – בכל זאת לא כל יום אנחנו מגיעים לעמק הירדן.

הגענו לכניסה של קיבוץ מסדה וכמו בכל קיבוץ מצאנו את עצמנו עומדים מול שער הכניסה ומתקשרים ל"מארח" שיכניס אותנו פנימה.

פרסקה (1)

התיישבנו בשולחן ומיד הרגשנו איטליה. העיצוב פשוט פשוט ובכל זאת חמים ונעים. קיר אחד מכוסה משטחי עץ ועליו תמונות מקסימות שמעלות זכרונות מאיטליה והקיר השני הוא לוח גיר עליו רושמים האורחים שלל דברי אהבה לפיצה פרסקה.

פרסקה (2)
החצים שבתמונה גרמו לי לרצות לעזוב הכל ולנסוע לדרום איטליה

על האוכל- מסעדת פרסקה.

המלצר החביב הביא לנו את התפריטים וגילינו כי בתפריט יש רק פיצות וקינוחים.

הזמנו פיצה מרגריטה (38 ש"ח). פיצה עם רוטב עגבניות איטלקיות, מוצרלה טריה, בזיליקום, שמן זית ומלח ים. תמחור סופר הוגן לפיצה מרגריטה! לא הצלחנו להשאר אדישים למגוון התוספות השוות שכלל חוץ מהקלאסיקות של קלמטה ופטריות גם ארטישוק, פפרוני, גורגונזולה, גבינת תום ופקורינו.לחצי מגש אחד הוספנו ארטישוק ולחצי השני הוספנו פפרוני (סה"כ 16 ש"ח).

לשולחן הגיעה פיצה שונה לחלוטין מהפיצות המוכרות. מרחק של שנות אור מז'אנר הפיצות הקריספיות. הפיצה בעלת שוליים עבים מאד ורכים בטירוף וניתן ממש לראות את בועות האוויר שנוצרו בתפיחה האיטית של בצק המחמצת.

פרסקה (4)
היא לא דומה לאף אחת אחרת..

בהמלצת המלצר לקחנו גם פיצה ביאנקה (48 ש"ח) פיצה לבנה נטולת רוטב עגבניות רק מוצרלה טריה, פרמג'אנו, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בלסמי מצומצם ובזיליקום כיסו את הבצק. פיצה לבנה היא כבר מזמן חלק מהתפריט של הפיצריות בארץ, אך תוספת של בלסמי מצומצם זאת פעם ראשונה! הבלסמי שדרג את כל הסיפור והכניס הרבה טעם לשילוב הקלאסי של עגבניות, קלמטה ובזיליקום.

ביקשנו מהמלצר צלוחית מהבלסמי וחגגנו על כל "הקשה" שהוא בעצם רך של הפיצה.

פרסקה (3)
"הקשה" שהוא בעצם רך.

כל כך רצינו סלט, ביקשנו מהמלצר והוא אמר שקשה לו להאמין אבל הוא יבדוק עם המטבח. קיבלנו תשובה שלילית – רק פיצות. אז הזמנו פיצה קפרזה מהספיישלים (65 ש"ח) שהייתה בעצם בצק של פיצה שעליה מן סלט קפרזה: עגבניות, בזיליקום ומוצרלה. פשרה הוגנת, אך קצת יקרה.

פרסקה (5)

קינוחים

אחרי ארוחה כזאת מושלמת, לא יכולנו להתאפק מלטעום גם את הקינוחים.

התפריט קינוחים מצוצמם ומשתנה על בסיס יומי.  המלצר שקלט אותנו מיד שלל את האופציה של מאפה נוטלה- קינוח המבוסס על בצק פיצה, נוטלה ותוספת של אגוזי לוז, קוקוס או בננה, לאור המסקנה המתבקשת שאכלנו כבר יותר מדי בצק ליום אחד..

כחלופה לשחיתות הנוטלה לקחנו מנה של אפוגטו (24 ש"ח) כדור גלידת וניל עם מנת אספרסו וליקר אמרטו. הגלידה הייתה תוצרת בית והייתה סופר טעימה כך גם השילוב עם הטעמים המרירים של האספרסו והאמרטו (מלשון "amaro" באיטלקית שזה מר). מנה קצת יקרה (גם במונחי תל אביב) ביחס לעובדה שמדובר רק בכדור גלידה.

פרסקה (6)

מנה שנייה הייתה של טארט ריקוטה ותותים (30 ש"ח). תחתית של בצק פריך עם קרם גבינה עשיר ותותים שנבחרו אחד אחד ועמדו כמו חיילים. מנה נדיבה במחיר הוגן במיוחד. מאחלת לכם שהמנה הזאת תהיה בתפריט גם כשאתם תהיו שם…

פרסקה (7)
התותים כמו חיילים

אווירה ושירות- מסעדת פרסקה.

המסעדה קטנה ולא יכולתי שלא לשים לב גם לשולחנות הסמוכים. רובם היו תושבי האזור שעבורם פרסקה היא תחנה קבועה. המלצר היה סופר שירותי והתאים את עצמו לסבתא עם הנכדים הקטנים, לזוג שבדייט וגם לזוג נודניקים שרוצים סלט.

המקום מלא אופי והצצה למטבח חשפה את הטאבון הנאפוליטני המהמם ביופיו. כל כך יפה שחבל שהוא לא נמצא ממש במרכז המסעדה.

פרסקה (8)
טאבון עצים מסורתי הישר מנאפולי.

פרסקה (9)

לסיכוםשווה לבוא במיוחד! פנינה אמיתית של הצפון.

money

חשבון בבקשה:

פיצה מרגריטה- 38 ש"ח

תוספת ארטישוק חצי מגש- 8 ש"ח

תוספת פפרוני-חצי מגש  8 ש"ח

פיצה ביאנקה- 48 ש"ח

פיצה ספיישל- 65 ש"ח

סודה- 10 ש"ח לבקבוק- סה"כ 30 ש"ח

בירה סטלה-  18 ש"ח

אפוגטו- 24 ש"ח

טארט ריקוטה- 30 ש"ח

אספרסו ארוך- 6 ש"ח

סה"כ 275 ש"ח (לפני טיפ).

  • המסננת קיבלה שובר למסעדה. הביקור היה אנונימי לחלוטין ומבוסס על חוויה אישית.
פרסקה
9.5 ציון סופי
דירוג הגולשים 7.7 (14 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …