המוציא

ארוחת צהריים של מאמות.

החלטה ספונטנית לנסוע לבקר את בת דודתי שגלתה לירושלים (וצפויה לשוב למחוזותינו בקרוב) ארגנה לנו יום כיף של הדקה ה-90. כמו מקומית אמיתית היא שלפה מגוון אפשרויות למקומות לארוחת צהריים, אחרי התלבטויות החלטנו על מסעדת המוציא. מסעדה שמגישה אוכל אלג'יראי ביתי, מבית היוצר של המאסטר שף, אבי לוי.

על המקום- מסעדת המוציא.

מסעדת המוציא נמצאת ממש לא רחוק משוק מחנה יהודה, אחד האזורים המתויירים ביותר בבירה. למקום לא ניתן להזמין מקומות מראש (מבאס ביותר) וכשהגענו תור ארוך של אנשים חיכה בכניסה. נרשמנו אצל המארחת- שולחן ל-3 + מקום לעגלה של התינוק.

המארחת הציעה שנשב בחוץ. אין ספק שמדובר בהרבה פחות אווירה, ממה שמציע החלל הפנימי של המסעדה, היכן שנמצאים כל הסירים המבעבעים והאמא של אבי שיושבת בעמדת המתוקים ומכינה קינוחים על המקום. אולם מאחר והיה זה יום חג עמוס והמצב לא נראה כאילו הוא הולך להפוך למזהיר, החלטנו להסתפק בשולחן שבחוץ.

המארחת הובילה אותנו לשולחן קטנטן שלא מיועד ליותר משני סועדים ואין לו מסתור מן השמש הקופחת, כבר חשבנו לעשות אחורה פנה. ביקשנו מהמארחת לשבת בשולחן שהציעה ושכשיתפנה מקום היא תעביר אותנו, אך המארחת הציבה אולטימטום חד משמעי, לפיו אם אנחנו יושבות בשולחן שבחוץ ו"תופסות מקום" היא לא תעביר אותנו בהמשך..

התינוק בעגלה וסבתא שלי שהתעייפה מההליכות הכריעו אותנו לאולטימטום של המארחת. בסיטואציה אחרת כנראה שלא הייתי נשארת לשבת שם.

על האוכל- מסעדת המוציא.

רק התיישבנו וכבר השולחן הוצף בצלוחיות קטנות עם סלטים: חציל, גזר ולחם הבית (בגרסה כשרה לפסח).

התינוק הקולינרי שלנו הזמין מעקוד (41 ש"ח). מעקוד היא פשטידת תפו"א ועשבי תיבול שיש לה גרסאות שונות של המטבח הצפון אפריקאי- אלג'יראי, מרוקאי, תוניסאי. לשולחן קיבלנו גרסה שהיא פחות פשטידה ויותר לביבות חמות מטוגנות בשמן. הלביבות הונחו על רוטב מטבוחה חריף, מה שהיה קצת יותר מדי לתינוק הקולינרי.. 🙂

המוציא (4)

אני הזמנתי מנה של בולט (62 ש"ח), מחבת של קציצות אלג'יראיות על תבשיל כרוב ובצל. המלצרית הסבירה שזו מנה עיקרית שמכילה את הבשר והתוספת ביחד (הכרוב) ולא ניתן לבחור לה את אחת התוספות שנלוות ליתר העיקריות. הכרוב היה פשוט מעולה ונתן מלא טעמים לקציצות. מנה לא מאד גדולה, אבל די משביעה. אפשר בכיף היה להגיש אותה עם אורז, מה שהיה משלים את ההנאה מהרוטב של הקציצות.

המוציא (3)

בת דודתי הזמינה מנה של ארטישוק ממולא (67 ש"ח) בתוספת תפו"א. התחתיות ארטישוק היה ממולאות בשר פרגית ברוטב עם גרגירי חומוס וזיתים. מנה טעימה ועשירה עם טעמים טיפה חמצמצים.

המוציא (1)

ודווקא סבתא שלי הזמינה את המנה של הילדים – שניצלונים וצ'יפס (46 ש"ח). באופן מפתיע דווקא המנה של הילדים הייתה המנה הכי גדולה מבין שלושת העיקריות שהוזמנו לשולחן. ערמה של שניצלונים מטוגנים ופרוסות דקיקות של צ'יפס תפוחי אדמה לצד קטשופ. אין ילד או מבוגר שלא יאהב. פשוט וטעים!

המוציא (2)

אווירה ושירות- מסעדת המוציא.

האווירה הייתה נוראית בגלל העומס. המיקום של השולחן הקטן והמתנדנד על הרחוב כשעל פנינו השמש היוקדת זרזו אותנו לסיים ולאכול כמה שיותר מהר וללכת.

אז נכון שהמסעדה רוצה להציב על המדרכה כמה שיותר שולחנות, אבל במקרה הזה המיקום של השולחן בשמש בצמוד לגרם המדרגות היה ממש יותר מדי, וכבר עדיף היה שיהיה פחות שולחן אחד.

השירות היה משתדל, אבל גם הוא הוכרע מהעומס והמלצריות היו לא זמינות.

אין עסקיות, ולמחירים הלא זולים (יחסית לאוכל של מאמות) היה גם להוסיף את עלות השתייה. בקיצור לא הדיל הכי משתלם שיש.

לסיכום– ארוחת צהריים של מאמות באווירה דחוסה וצפופה שמחבלת קשות באוכל הטעים

money

חשבון בבקשה:

[3 סועדים + תינוק קולינרי]

מעקוד- 41 ש"ח

ספרייט- 14 ש"ח

קולה- 14 ש"ח

סודה- 12 ש"ח

בולט- 62 ש"ח

ארטישוק ממולא- 67 ש"ח

שניצלונים וצ'יפס- 46 ש"ח

סה"כ 256 ש"ח (לפני טיפ).

המוציא
6.0 ציון סופי
דירוג הגולשים - (0 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 02-631-0050

homeכתובת: משיח ברוכוף 4, ירושלים

Facebook-Icon לינק לפייסבוק של מסעדת המוציא

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …