ארוחת בוקר בשיק – דה דה ודה – Da Da & Da.
על המקום- מסעדת דה דה ודה – Da Da & Da.
עם הרבה באזז ומעט מאד פרטים נפתחה מסעדת דה דה ודה בבניין של המכון הצרפתי (institut francais) ברחוב רוטשילד. כיתות הלימוד לצרפתית הוסבו לחלל בית קפה ענק עם שלל מקומות ישיבה: ברחבה שברחוב, בפנים, בפטיו ועל הבר.
לצד מקומות הישיבה הרבים יש גם ויטרינה גדולה המציעה לעוברים ושבים לקחת משהו לדרך: סנדביץ', עוגה, מאפה או ארוחת צהריים מהמעדניה. כל האופציות פתוחות.
הגענו לדה דה ודה ביום שישי בשעות הבוקר המאוחרות, שעה שברוב המקומות היינו נאלצים להמתין בתור, לא היוותה בעיה תודות לאינסוף מקומות הישיבה. המארחת הושיבה אותנו בשולחן גבוה ליד הבר והמלצר מיד הביא לנו תפריטים. כמו מכונה. לא מתמהמהים פה..
על האוכל- מסעדת דה דה ודה – Da Da & Da.
התפריט ארוחת בוקר אירופאי במיוחד, ולא מציע את הקלאסיקות של הארוחות הבוקר הישראליות הנפוצות. קראנו את התפריט פעם ועוד פעם. מגוון מעורר תיאבון של ארוחות בוקר כמו: סטייק אנד אגס, עלומות סלומון וארוחת בוקר לונדונית המכילה את השילוש הבריטי הקדוש: צ'יפס, שעועית ובייקון.
כל הארוחות בוקר מוגשות עם "בגט טרי וסלט". הלחם אכן היה טרי, אך לא רק בגט הגיע אלא גם סוג של לחם בריאות. תמיד כיף שיש כמה סוגים.. לצד הלחם הגיעה גם חמאה שהייתה ארוזה בצורת סוכרייה! זה רעיון!

אנחנו לקחנו מקטגוריית ארוחות הבוקר ופל עלומות גאודה (52 ש"ח): ופל בלגי עליו מונחחת ביצים עלומות, גאודה מותכת ובייקון. בפועל הגאודה בכלל לא הייתה מותכת (שימו לב בתמונה..) אבל הביצה עלומה בדיוק במידה הנכונה וגם הבייקון היה חם וקריספי. לראשונה נתקלתי בתחתית של ופל בלגי ולא בריוש, שהיה שינוי פריך ומפתיע.
הסלט שהגיע לצד הארוחת בוקר היה קטן, מינימליסטי ונטול ייחודיות . במיוחד בניגוד למגוון ארוחות בוקר הלא שגרתיות שמוצעות בתפריט, ציפיתי קצת ליותר.
במקום לקחת עוד ארוחת בוקר, אני החלטתי לשמור מקום לקינוח ולקחתי שני כריכונים.
האחד, כריך ברוקולי (16 ש"ח) עם גבינת נפוליאון, סלט ברוקולי ומוצרלה שהיה פשוט מעולה! סנדביץ' עם ברוקולי, מי היה מאמין?!
הכריך השני היה כריך פטה (16 ש"ח) שהכיל אבוקדו, בצל סגול ועגבניות מקורמלות. התמונה ממש לא ממחישה כמה כל ביס היה טעים!! פשוט שילוב מושלם בלחמניה רכה ומתוקה. תענוג!
לפנקייק (38 ש"ח) חיכיתי כבר מתחילת הארוחה – ולא טעיתי. הפנקייק הגיע לצד קולי פטל ושנטילי (תכלס קצפת) עם אגוזים ומשמשים מיובשים (שהיו מיותרים לגמרי). תוספת של אקסטרא קולי פטל הייתה מתבקשת והיא הגיעה ברוחב לב על ידי המלצר האדיב.

אווירה ושירות- מסעדת דה דה ודה – Da Da & Da.

במקום כה גדול הייתם מצפים לבלאגן בשירות, מליון מלצרים סטייל מסעדת חומוס – אז זהו שלא.
המלצר שלנו היה אחראי על שולחנות ספורים והיה זמין להפליא. הקפה תוזמן עם ארוחות הבוקר והקינוח (שהוזמן כבר בתחילת הארוחה) הגיע גם הוא בדיוק בטיימינג הנכון, אחרי האוכל. קיצר, שירות טוב ומקצועי.
האווירה הכי תל אביבית שיש – שיק ופוזה הם לא מילת גנאי בדה דה ודה.חשבון בבקשה:
ופל עלומות גאודה- 52 ש"ח
קפוצ'ינו- 12 ש"ח
אמריקנו- 12 ש"ח
כריך פטה- 16 ש"ח
כריך ברוקולי- 16 ש"ח
פנקייק- 38 ש"ח
סה"כ 146 ש"ח (לפני טיפ).