יפו תל אביב

סיפור אהבה עם הטאבון של יפו תל אביב.

על המקום- מסעדת יפו תל אביב.

הטאבון של מסעדת יפו תל אביב
הטאבון

במסעדת יפו תל אביב ביקרנו לראשונה עם פתיחתה לפני מספר שנים. החלל גדול ומודרני ומשלב אלמנטים ביתיים כמו תריסי העץ ושטיחים, שמחממים את האווירה ומנסים לתת תחושה שלא מדובר בעוד מסעדת שף גדולה מודרנית ונוצצת.

יותר מהכל תפס את מבטנו טאבון העצים הענק שלא ראינו כמותו טרם לכן (זה היה לפני כשנתיים וחצי).  המארחת הושיבה אותנו על הבר של המטבח הפתוח כשעיננו לא מפסיקות ללטוש אחר הטאבון ועבודת הקסמים של צוות המטבח. פוקצ'ה, דג מוסר, חתיכות בקר, ירקות, מה לא… הבנו שהתאהבנו.  זה היה רק עניין של זמן עד שיהיה לנו גם אחד כזה.

השנים עברו והחלום לא נשכח והגיע היום שבו החלום הפך למציאות (בגרסה קצת יותר קטנה כמובן..)

לרגל הטאבון החדש שלנו החלטנו לבקר שוב ביפו תל אביב ולצפות באופן מדוקדק כיצד המקצוענים מתפעלים את הטאבון.

לרגל הטאבון החדש שלנו החלטנו לבקר שוב ביפו תל אביב ולצפות באופן מדוקדק כיצד המקצוענים מתפעלים את הטאבון.

על האוכל- מסעדת יפו תל אביב.

גולת הכותרת מהפעם הקודמת וודאי גם מהביקור הנוכחי הייתה הפוקצ'ה. בצק רך ואוורירי שנפתח במשיכת יד, נכנס לטבילה בקמח דורום לקבלת אפקט קראנצ'י ומשם לדקת אפייה בטאבון. לצד הפוקצ'ה מגיעות גם עגבניות שרי ושיני שום שנצלים עם שמן זית בחום הגבוה של הטאבון.  אי אפשר להסתפק בפוקצ'ה אחת!  ללא ספק הפוקצ'ה הטעימה ביותר שיש!

פוקצ'ה מסעדת יפו תל אביב
אחת לא תספיק

פתחנו עם שתי מנות ראשונות. האחת, סלט חמציצים עם קישוא טרי ומוצרלה באפלו (55 ש"ח). מנה קלילה וחמצמצה שמשלבת קישוא טרי ומלפפונים פריכים.

סלט חמציצים של מסעדת יפו תל אביב

מנה ראשונה נוספת הייתה של ניוקי תפוחי אדמה, שמנת, תרד וגבינת המאירי (62 ש"ח). מנה  מדהימה! הניוקי היה גדול ועסיסי עם המון רוטב. גבינת המאירי היא בכלל סיפור הצלחה ונתן תוספת של מליחות מדוייקת למנה (לינק לביקור של המסננת במחלבת המאירי).

הניוקי של מסעדת יפו תל אביב

עיקריות

ריזוטו ארבוריו קלאמרי סגול ובצל חום (115 ש"ח) היה טעים להפליא. יחסית למנה עיקרית זו לא הייתה מנה גדולה במיוחד. הקלאמרי היה טרי מעין כמותו. גם הטבעות וגם הראשים היו מצויינים. כשהשיא של המנה היה הרוטב. המלצר הקפדן לא פספס והביא לנו צלוחית עם פרוסות חלה כדי שנוכל לטבול ברוטב ולהשאיר את הצלחת נקייה ונוצצת.

ריזוטו של מסעדת יפו תל אביב

זנב שור בבישול ארוך עם טורטליני תרד וראגו עדשים (120 ש"ח). זנב שור זה בשר מאד שומני. המלצר הסתייג וניסה לכוון אותנו למנות אחרות. בדרך כלל אנחנו מאד קשובים, אך משום מה התיאור של הראגו עדשים והטורטליני היה נשמע מבטיח במיוחד.  המנה הייתה מאד טעימה, אך באמת מאד שומנית. אני את הבשר בקושי הצלחתי לאכול…  כך שהיא כנראה באמת יותר מומלצת לחובבי זנב שור מובהקים.

זנב שור  מסעדת יפו תל אביב

קינוחים

בהיבה מסעדת יפו תל אביב

הפעם החלטנו להקשיב למלצר ולקחנו למנה אחרונה את הבהיבה (50 ש"ח). תחילה מקבלים קצת הלם. המנה נראית קטנה באופן מבהיל. גם מבט שני מותיר את הרושם שלא מדובר במנה גדולה במיוחד, אך מה שנראה בתמונה כמו צלחת שטוחה מתברר כקערה (מתחת לפירורים יש קרם השקוע בתוך קערית).  קינוח טעים ושוקולדי שמרגיש שנעשה עם חומרי גלם מעולים. 

יפו תל אביב (6)

אווירה ושירות- מסעדת יפו תל אביב.

השירות ביפו תל אביב היה טוב, מוקפד, יעיל ומתוזמן. פשוט אין מילים.

 האווירה על הבר של המטבח הפתוח היא ללא ספק חוויה אמיתית לאוהבי אוכל.  חומרי הגלם הם הטופ של הטופ, הצוות מיומן ומקצוען ברמה של רובוטים (יש להם קטע מצחיק שהם כולם צועקים את המספר של הבון בבת אחת).

המנות לא זולות וזה בסדר,  מאחר והן באמת מצויינות, מיוחדות וטעימות, רק חבל שהן לא קצת יותר גדולות.

לסיכום– אחת המסעדות שף היותר טובות שיש,  כשהדגש הוא על חומרי גלם מצויינים בביצוע מדוייק ובגובה העיינים.

money

חשבון בבקשה:

פוקצ'ה ראשונה- 0 ש"ח

סן פלגרינו גדול- 25 ש"ח

סן פלגרינו גדול- 25 ש"ח

ניוקי תרד- 62 ש"ח

פוקצ'ה- 14 ש"ח

ריזוטו קלאמרי- 115 ש"ח

תוספת חלה- 0 ש"ח

זנב שור- 120 ש"ח

אספרסו ארוך- 10 ש"ח

בהיבה- 50 ש"ח

סה"כ 476 ש"ח (לפני טיפ).

יפו תל אביב
9.0 ציון סופי
דירוג הגולשים 10 (1 vote)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 03-6249249

homeכתובת: יגאל אלון 98, תל אביב – יפו

iconsלינק לאתר של מסעדת יפו תל אביב

Facebook-Icon לינק לפייסבוק של מסעדת יפו תל אביב

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …