דלידה

מה זה בעצם חמארה אירופאית? דלידה.

כמעט תמיד אני צריכה להביא רעיונות לאן לצאת. "את המסננת" אומרים לי… (אחת המחמאות הכי שוות שקיבלתי). יום אחד חברה שלי אמרה לי: "יש לי מקום ממש שווה לקחת אותך: בר-מסעדה באזור של לוינסקי. קוראים לזה דלידה". חיכיתי בקוצר רוח למפגש הבא שלנו…

ביום שישי חם ולח של תל אביב טיילנו בשוק לוינסקי. קנינו "דליקטסים" במעדניה, אכלנו בורקס וגם מתנפח מגניב לבריכה. כבר לא היה לי אוויר ורציתי מקום קריר ונעים עם מזגן ללא הגבלה. מצאנו את עצמנו עומדים ברחוב, מותשים וממש לידנו הייתה דלידה. האוויר הקר של המזגן חיסל את כל ההתלבטיות ו תוך דקות מצאנו את עצמו פותחים שולחן בראנץ' עם קנקן סנגרייה. 

על המקום- דלידה.

 דלידה היא מיקס של הגדרות: בר, מסעדה ואפילו שמעתי משהו כמו חמארה אירופאית  (קשה לי להאמין שיש חמארות באירופה, וזה נדמה לי המצאה ישראלית אורגינל). בכל אופן, אנחנו הגענו לדלידה לקראת 12 בצהריים לארוחת נשנושים, כך שלא חווינו חוויה של בר תוסס ואפוף עשן סטייל חמארה.

התפריט נחלק באופן לא רשמי לשלוש: מנות קטנות, בינוניות וגדולות, כאשר הספיישלים המתחלפים כתובים על גלילי נייר חום, שתלויים על הקירות.

דלידה (8)

 

על האוכל- דלידה.

בזמן שעיינו בתפריט קיבלנו לשולחן צלוחית עם שעועית בובס (ללא תשלום) מתובלת עם לימון ושום. השעועית הייתה רכה והרגיעה מעט את קרקורי הבטן, עד שהגיעו יתר המנות.

דלידה (1)

לצד נשנושי השעועית הזמנו קנקן של סנגריה לבנה קרה (חצי ליטר- 56 ש"ח). הסנגרייה מגיעה בשלושה גדלים: כוס 220 מ"ל-25 ש"ח, 500 מ"ל- 56 ש"ח, 1 ליטר- 97 ש"ח.  הסנגרייה הייתה טעימה, אך לא במיוחד.   צפינו בברמן/מלצר מכניס חתיכות קטנות של תפוח, מיץ ואלכוהול ומערבב הכל ביחד בקנקן. לא צריך להיות מיקסולוג גדול, בשביל להכין את הסנגרייה של דלידה.  אפילו בבית אני עושה קוקטיילים יותר מיוחדים. 

דלידה (2)

לפתיח לקחנו מנה של לחם (14 ש"ח). שני סוגים של באגטים פריכים מבחוץ ורכים מאד מבפנים.  הבאגטים היו כל כך טריים שהם לא צריכים חימום, פשוט לאכול ככה עם החמאה או הממרח עגבניות. 

דלידה (5)

למנה ראשונה "קטנה" לקחנו כרובית על יוגורט (24 ש"ח). הכרובית הייתה מטוגנת וזה יכול להגמר בהצלחה גדולה או בכשלון חרוץ.  התיבול היה פשוט מדהים! כמויות של לימון עידנו את טעמי הטיגון ויצרו מנה של "ללקק את האצבעות". ממש אי אפשר היה לעצור…  דלידה (4)

מהמנות היותר גדולות לקחנו סלט זוקיני נא (48 ש"ח). שהיה עשיר ביותר ואליו התלוו גם ארטישוקים, זיתי תאסוס, בצל סגול, רוטב פלפלים וגבינת באפלו שמכינים במקום. הסלט היה מעולה! אני כל כך אוהבת סלט מזוקיני טרי. עד היום הכרתי אותו רק בגרסה של ז'וליינים אבל גם חצאי פרוסות דקיקות עשו את העבודה.  ממרח הפלפלים ועלי הזעתר היו ממש בגדר שילוב גאוני. סלט מומלץ ביותר! 

דלידה (3)

מנה קטנה של לבנה ירוקה (26 ש"ח) הגיעה באופן מפתיע קצת באיחור. בינתיים המלצרית החמודה הציעה לנו צ'ייסרים והביאה גם עוד מנה של לחם (ללא חיוב). על לבנה ירוקה עוד לא שמעתי. אז מה זה בעצם? לבנה שטוחנים אותה עם המון עשבי תיבול ועליה נגיעות של ממרח שוםמדהים וחתיכות פלפל קלוי.  מנה מיוחדת ולא שגרתית מחומרי גלם שהם הכי ישראלים שיש. 

דלידה (6)

אווירה ושירות- דלידה.

דלידה (7)

קצת לא הוגן לשפוט את האווירה של דלידה בצהרי היום, אני בטוחה שבערב יש יותר פעילות ואקשן. יחד עם זאת, האווירה הייתה ממש רגועה ונעימה. האוכל היה מצויין. כל מנה הייתה עשויה בול. בלי טעויות. השירות היה סימפטי וחברותי.  בטוח נחזור לשם גם בערב. 

גלרית תמונות

לסיכום– הרבה הגדרות קיבלה דלידה: בר, מסעדה, חמארה. מה שבטוח זה שמחומרי גלם פשוטים הורכבו מנות טעימות ביותר!

money

חשבון בבקשה:

סנגריה לבנה- 56 ש"ח

לחם- 14 ש"ח

כרובית על יוגורט- 24 ש"ח

סלט זוקיני- 48 ש"ח

לבנה ירוקה- 26 ש"ח

2 צ'ייסרים- על חשבון הבית

סה"כ 168 ש"ח

דלידה
8.8 ציון סופי
דירוג הגולשים - (0 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 03-536-9627

homeכתובת: שוק לוינסקי, זבולון 7, תל אביב יפו

iconsלינק לאתר של דלידה

Facebook-Iconלינק לדף הפייסבוק של דלידה

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …