פאסטל

עסקית שהיא אשלייה | פאסטל

סוף סוף קבענו להפגש, אבל איפה? אילוצים כמו החום הכבד והחפירות של הרכבת הקלה היו שיקולים שלא ניתן היה להתעלם מהם בבחירת המסעדה לארוחת צהריים. החלטנו ללכת למסעדת פאסטל.

על המקום- פאסטל.

מסעדת פאסטל נמצאת במתחם של מוזיאון תל אביב, כשממש מתחתיו נמצא חניון גולדה הענק.

המסעדה היא חלק מהאגף החדש של המוזיאון והיא ללא ספק מציעה חוויה חו"לית במיוחד.

המיקום של המסעדה קשור בקשר הדוק לעיצובה, כך למשל  לא ניתן להתעלם מהתקרה המדהימה שהיא המשך של מעטפת הבניין .

פאסטל (5)

על האוכל- פאסטל.

מה הדיל?

העסקית כוללת מנה ראשונה + שתייה קלה/חמה- במחיר המנה העיקרית.

לכאורה דיל שווה במיוחד. בפועל התפריט מציע 5 מנות ראשונות שכלולות במחיר ועוד 4 מנות ראשונות בגינן יש להוסיף כ 60 ש"ח, מה שלא רק מוגזם לחלוטין אלא גם הופך את הדיל של העסקית ללא משתלם בעליל.

החלטנו לדבוק במנות הראשונות הכלולות במחיר, שהתבררו להיות מנות משעממות ונטולות כל מעוף של מסעדת שף.

ראשונות

מנה ראשונה אחת הייתה "סלט אנדיב וחסות, מתובל בויניגרט קלאסי ופרמז'ן". עלי האנדיב והסלנובה היו טריים ופריכים, גם גילופי הפרמז'ן פוזרו בשפע, אולם  הרוטב, היה נטול טעם דומיננטי והותיר צלחת עם ערימה סתמית של עלים ירוקים.  

פאסטל (4)

מנה ראשונה נוספת הייתה "סלט עגבניות חריף, גבינה בולגרית, סומק ועשבי תיבול". שוב חומרי הגלם היו איכותיים, העגבניות היו קשות וטעימות, אך בין זה לבין לקרוא לזה מנה יש פער גדול. תלולית של עגבניות, פרוסה של גבינה מלוחה ועשבי תיבול הם  ממש לא מנה של מסעדת שף, אלא לכל היותר של בית הקפה השכונתי או מסעדה שמנסה לחסוך בעסקית של 10ביס. 

פאסטל (1)

עיקריות

עיקרית # 1 הייתה "פפרדלה ראגו טלה ביין לבן, צ'ילי, שום ופטרוזיליה" (92 ש"ח). מנה גדולה ונדיבה של פסטה פפרדלה רחבה עם אפונת גינת ורצועות בשר שהתבשל שעות ארוכות עם יין אדום.  טעם שונה ולא רגיל היה למנה הזו.  לא הצלחנו להבין האם מדובר בתבלין סודי או בטעמים של הטלה.  בסך הכל מנה טעימה. 

פאסטל (3)

עיקרית # 2 הייתה של ניוקי פטריות יער, תירס, מרווה, חמאה חומה, יין לבן, פרמז'ן ועירית קצוצה (88 ש"ח).  הניוקי עצמו היה נפלא. רך, נימוח, עסיסי. כל מילת תואר חיובית תצטרף לתיאורו בברכה.

הרוטב לעומת זאת היה "שונה", בדומה לרוטב של העיקרית השניה. לא "לא טעים", אך בהחלט לא רוטב שאני אפנטז עליו ביום שאחרי . הפטריות לא התחברו עד הסוף למנה, והיו עוד רכיב שצף ברוטב לצד שלל הרכיבים הלא קשורים.

פאסטל (2)

אווירה ושירות- פאסטל.

פאסטל (6)

השירות היה מוקפד, מדוייק ונטול טעויות. שירות של מסעדת שף הוא ודאי בגדר פינוק לארוחת צהריים.

אווירה- העיצוב של המקום מודרני ובכל זאת נעים ומזמין.   יחד עם זאת, הצפיפות של השולחנות הייתה יוצאת דופן, ממש ברמה של חוצפה . ולא רק אנחנו חשבנו כך, אלא גם השולחן שהגיע לשבת לידנו היה בהלם מרמת הקרבה.

לסיכום– עסקית שנחזית להיות שווה, אך מתבררת להיות די מאכזבת. אולי התפריט ערב יותר מרגש?

גלרית תמונות

money

חשבון בבקשה:

[2 סועדים]

עסקית ניוקי- 88 ש"ח

עסקית פפרדלה- 92 ש"ח

לימונדה – 13ש"ח

סה"כ 193 ש"ח (לפני טיפ).

פאסטל
7.8 ציון סופי
דירוג הגולשים - (0 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 03-644-7441

homeכתובת: שד' שאול המלך 27, תל אביב – יפו

iconsלינק לאתר של מסעדת פאסטל

Facebook-Iconלינק לדף הפייסבוק של מסעדת פאסטל

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …