שגב קיטשן גרדן

טריק – שטיק | שגב קיטשן גרדן

על המקום- שגב קיטשן גרדן.

שגב קיטשן גרדן (14)

הסניף החדש של רשת "שגב" בהוד השרון נקרא "שגב קיטשן גרדן" ומבחינת הקונספט הוא מזכיר יותר מסעדת חומוס-צ'יפס – סלט מאשר מסעדת שף, ותכף תבינו למה.

שגב התחיל דרכו במסעדת שגב בהרצליה, מסעדת שף של ממש. גם הסניף ההרצליני עבר טרנספורמציה והפך לשגב ארט, בניסיון נואש להיות מיוחד.

הסניפים האחרים של שגב הם "שגב אקספרס" ואלו נועדו להיות קצת פחות יוקרתיים ויותר עממיים.

הסניף החדש "שגב קיטשן גרדן", הלך הכי רחוק מגרסת המקור, כך שחוץ מהשימוש בשם של השף המפורסם, אין קשר לחוויה של מסעדת שף.

קיטששן גרדן נמצאת במתחם של קניון שרונים והיא מעוצבת להפליא בקונספט של מעיין משתלה- מרפסת עירונית, עם המון עציצים שנתונים תחושה "ירוקה".

המסעדה עצומה בגודלה, עם חלל פנימי גדול לצד חצר מלאת פינות ישיבה. בהתחלה הושיבו אותנו בקצה של "הגרדן", ממש בסמוך ליחידות של המזגנים. לא רק שהרגשנו מנודים בקצה המסעדה הרעש היה בלתי נסבל וביקשנו לעבור מקום. הרבה זמן לקח לגלגלים לעבוד- מלצרית ועוד מלצרית, אחראית ומארחת, אך בסופו של דבר העבירו אותנו לפינה אחרת של הגרדן, נעימה הרבה יותר.

על האוכל- שגב קיטשן גרדן.

כאמור, הקונספט של שגב קיטשן גרדן שונה.

הרעיון מבוסס על הדיל הבא:

הרעיון מבוסס על הדיל הבא:

11 מנות השף מוגשות למרכז השולחן במחיר של 25 ₪ לאדם

(או במחיר של 58 ₪ לאדם, ללא הזמנת מנה עיקרית).*

*זה הנוסח המופיע בתפריט

עד כאן הכל נשמע מצויין.

אז מה הן 11 המנות שף?

מנה # 1

נאצ'וס אסייאתי עם מרקם פריך כמו של "דובונים" לצד ממרח אבוקדו.

הנאצ'וס עצמם נטולי טעם ומלח, וגם הממרח אבוקדו היה מהסוג המתועש וחסר כל תיבול מעניין.

שגב קיטשן גרדן (1)

מנה # 2

פוקאצ'ה. הפוקאצ'ה הראשונה שקיבלנו לשולחן הייתה קרה ולא מספיק אפויה. ביקשנו להחליפה ומיד נענו בחיוב.

גם הגרסה החמה והאפויה של הפוקאצה לא הייתה מדהימה, ואינה מתקרבת למקלות הפוקאצ'ה המטורפים שמוגשים ב "שגב הרצליה".

שגב קיטשן גרדן (11)ה

מנה # 3

 צלוחית של זיתים זו ודאי לא מנת השף . ועוד לספור את זה כ"מנה"?!

שגב קיטשן גרדן (7)

מנה # 4

סיר של מרק תירס שהיה לא לטעמנו האישי.

שגב קיטשן גרדן (6)

מנה # 5

צנצנת של פטה כבד עם עם ריבת בצל הייתה מנה מצויינת וטעימה ביותר. הפטה כבד היה בעל מרקם משחתי וריבת הבצל נתנה ניגוד מושלם עם טעמים מתקתקים.

שגב קיטשן גרדן (9)

מנה # 6

סלט חסה וגרעינים ברוטב ויניגרט. הרוטב הוגש בצד בצלוחית, ונדרשה ממש פעולת ערבוב מאסיבית. ברור היה לי שההפרדה בין עלי הסלט לרוטב עצמו היא כחלק מהעובדה שמדובר בפס ייצור המוני של סלטים, שלא רצו שייצאו רטובים ומסמורטטים. בפועל, קיבלתי תחושה של עובדת בצוות המטבח של שגב ולא כמו סועדת.

ההגשה במגש מתכתי שטוח הקשתה עוד יותר על פעולת הערבוב של עובדת מטבח שלא מנוסה במשימה.

שגב קיטשן גרדן

מנה # 7

צנצנת טחינה עם גרגירי חומוס. קיצר חומוס-טחינה בקונספט המסעדה המזרחית.

שגב קיטשן גרדן (8)

מנה # 8

סלט נבטים עם אפונת ווסאבי. מנה שכבר נתקלתי בגרסתה בעבר במסעדה בהרצליה. מנה נחמדה לאוהבי הטעם החזק של הוואסבי.

שגב קיטשן גרדן (5)

מנה # 9

סלט כרוב עם שומשום וחמוציות ברוטב מתקתק היה טעים ביותר.

שגב קיטשן גרדן (4)

מנה # 10

סלט כרובית וצנוברים. חתיכות קטנות של פרחי כרובית מוקפצות על הפלנצ'ה כשמעליהן פרמזן וצנוברים.

שגב קיטשן גרדן (2)

מנה # 11

סלט עגבניות ובייבי מוצרלה היה מוגזם כמעט כמו הצלוחית זיתים, כאשר אפילו לא חתכו את העגבניות והותירו את העגבניות שרי השלמות לצוף בוינגרט שמנוני. האם זו מנת שף?

שגב קיטשן גרדן (3)

 מגוון גדול של מנות ראשונות הגיעו לשולחן. חלקן לא ראויות אפילו להספר כמנה וודאי לא מנות שף, כמו שהתיאור בתפריט מנסה למכור. את הסלטים ללא ספק מכינים מראש ולא על המקום עם ההזמנה. שיטה זו של פס ייצור הרחיקה לכת במנות שאפילו לא הכינו אותן עד הסוף: כמו לערבב את הרוטב בסלט חסה או לחתוך את העגבניות בסלט עגבניות. עד כמה אפשר לעבוד על הסועד? בין המנות היו סלטים נחמדים, אף אחד מהם לא היה מיוחד או טעים בצורה יוצאת דופן. מלבד פרזנטציה שמנסה לתת תחושה של מנות שף, אף אחת מהן לא ראויה לטייטל. 

עיקריות

תפריט העיקריות נחלק ל:  מנות צמחוניות, פסטות, פיצות, דגים ובשר. ללא ספק תפריט מאד מגוון שמכיל מכל קצוות הקשת וכל אחד יימצא מה לאכול בו, גם ילדים.

קטגוריית הפסטות נחלקת לשלוש: פסטה, רביולי וניוקי, כאשר כל המנות מוגשות בורסיות של רוטב עגבניות, שמנת, שמנת פטריות, רוזה או שמן זית.

אנחנו לקחנו רביולי ברוטב שמנת עם פטריות פורטבלו טריות, שמן כמהין, בזיליקום ויין (69 ש"ח).

משולשי הרביולי היו גדולים מאד וממולאים בגבינה בנדיבות. הרוטב היה סמיך וכבד ולא ניתן היה לפספס כי הוא מבוסס על טהרת השמנת המתוקה. יחד עם זאת, זוהי לא מנה מיוחדת בצורה יוצאת דופן.

מנה שאולי בתמונה לא נראית מאד גדולה, אבל היא הייתה ללא ספק משביעה ביותר.

שגב קיטשן גרדן (12)
מנה קלאסית ולא מפתיעה של רביולי ברוטב שמנת ופטריות.

 

המנה העיקרית השנייה שהזמנו הייתה מנה של פילה דג מוסר צלוי בגריל מוגש עם רוטב איולי לימון (99 ש"ח). הדג היה רך ועסיסי, עשוי בקפידה, נקי מעצמות בצורה מושלמת. האיולי לימון היה עדין והשתלב נפלא עם הטעמים של הדג.

ברוח מוטיב המשתלה התוספת של השעועית הירוקה הוגשה בעציץ פח קטן.

שגב קיטשן גרדן (13)

אווירה ושירות- שגב קיטשן גרדן.

האווירה במסעדה מפתיעה, ודאי ביחס לעובדה שהמסעדה ממוקמת בתוך מתחם קניון שרונים. העיצוב יפה והולך עד הסוף עם הרעיון של הגינה האורבנית.

השירות היה אדיב מאד, אם כי קצת מבולבל. לקח הרבה זמן עד שהמלצרים התייחסו אלינו. בסך הכל היה ניכר כי הם משתדלים ואפילו קיבלנו שתי כוסות של קוקטייל הבית.

 

שגב קיטשן גרדן (16)

 

לסיכום– לכאורה יש למסעדת שגב קיטשן גרדן הכל- מיתוג של שף, עיצוב חדשני ותפריט מגוון, אך קונספט הסלטים מביך, מביש ומלגלג על קהל הסועדים בהיותו מתיימר להיות מנות של שף. 

גלרית תמונות

money

חשבון בבקשה:

[2 סועדים]

דיל ראשונות ב 25 ש"ח לסועד- 50 ש"ח

רביולי שמנת ופטריות- 69 ש"ח

מוסר לימון- 99 ש"ח

סן פלגרינו גדול- 25 ש"ח

סה"כ 243 ש"ח (לפני טיפ).

שגב קיטשן גרדן
8.0 ציון סופי
דירוג הגולשים 6.4 (5 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: 077-4142025

homeכתובת: רח׳ הרקון 2, הוד השרון

iconsלינק לאתר של מסעדת שגב קיטשן גרדן

Facebook-Iconלינק לדף הפייסבוק של שגב

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …