פונדק דרכים קסום | סופיה
על המקום | סופיה
סופיה זו לא מסעדה, גם לא בדיוק בית קפה. ההגדרה הכי טובה שאני יכולה לחשוב עליה היא "פונדק דרכים קסום".
הפונדק נמצא ממש בכניסה לשמורת הטבע של קיסריה, מה שהחזיר אותנו אחורה בזמן וגרם לנו להרגיש כאילו אנחנו בכניסה ל National Park באמצע שום מקום באוסטרליה. רוחות הים שהגיעו עד למרפסת של סופיה העצימו את החוויה.
המבנה עשוי עץ וצבוע בצבע צהוב בוהק שלא ניתן לפספס. האלמנט הצהוב מכניס הרבה אור וחוזר גם בעיצוב החלל הפנימי.
על האוכל | סופיה
המטבח של סופיה קטן ומינימליסטי. אין כיריים או פלנצ'ה, אלא רק תנור קטן.
כמו המטבח גם התפריט מצוצמם ונחלק לשתיה, סלטים ופיתות.
פתחנו את הבוקר עם קפה הפוך (15 ש"ח) ופרישייק (26 ש"ח) על בסיס טחינה, בננה, תמר. השייק היה מתוק, אך לא מתוק מדי. גם המרקם שלו היה מדוייק, בין נוזלי לסמיך. טעים במיוחד!
מקטגוריית הסלטים לקחנו סלט סביח (44 ש"ח). תכל'ס סלט ירקות כשמעל כמה פרוסות של חצילים צלויים בתנור וביצה קשה. בצד הוגשה קערית של טחינה שזכתה ליותר מ refill אחד. הסלט היה רגיל למדי והגודל היה יותר מקטן, מה שלא הצדיק את המחיר- 44 ש"ח.
בנוסף, לקחנו שתי מנות של פיתות. כל המנות של הפיתה מתומחרות ב 25 ש"ח.
האחת, פיתה שקשוקה. זו למעשה פיתה שהוציאו לה את הלמעלה מילאו ברוטב עגבניות, שמו ביצה והכניסו לתנור. הפיתה עצמה רכה במיוחד והצלייה בתנור הופכת אותה לקראנצ'ית בקצוות, כשהמכסה הפריך של הפיתה משמש לטבילה בצהוב של הביצה.
לצד הפיתה הוגש סלט עגבניות קטן עם בצל סגול וכוסברה. מנה יפה וטעימה.
הפיתה השנייה הייתה פיתה סלק וגבינת עיזים. הפיתה עצמה לא גדולה וניסו לדחוף לה המון מרכיבים, ממש עד למקסימום.
פרוסות של סלק מבושל, גבינת עיזים בסגנון פרומעז והרבה עלים ירוקים. כל ביס היה קצת אחר, כי הפיזור של המרכיבים לא אחיד.
השילוב של סלק וגבינת עיזים הוא מנצח, אך איך לא חשבו להכניס את זה לפיתה קודם?אווירה ושירות | סופיה
האווירה בסופיה נעימה. הכי נעימה שאפשר לקבל ליום שישי בבוקר, מקום בו רוב המקומות המוניים, דחוסים ורועשים.
על כל המקום מנצח צוות של שני אנשים. הם המטבח וגם השירות. למרות הצוות המצומצם, הכל התנהל כשורה, באדיבות ורוחב לב.
גלרית תמונות
חשבון בבקשה:
[2 סועדים]
הפוך גדול- 15 ש"ח
פרישייק- 26 ש"ח
סלט- 44 ש"ח
פיתה שקשוקה- 25 ש"ח
פיתה סלק- 25 ש"ח
סה"כ 135 ש"ח