גרקו

גדול, רועש, יווני, תל אביבי | גרקו

אני אוהבת אוכל יווני. זה אוכל פשוט ושמח. רק השמות של המאכלים : גירוס, סופלקי, מוסקה, עושים אותי רעבה.

על המקום | גרקו

מסעדת גרקו נמצאת בצפון ת"ל במתחם הקולינרי המתהווה של אזורי חן. כל המסעדות שייכות לאותם בעלים וניכר כי הקונספט העיצובי "הולך עד הסוף". כך  למשל הגלידריה ג'לטריה מעוצבת כגן עדן לאוהבי המתוק,וגרקו מעוצב בסגנון יווני בשילוב של עץ, לבן, כחול.

המקום היה מלא עד אפס מקום (באמצע שבוע), כך שמזל שהזמנו מקומות מראש. כשהגענו המתנו כמה דקות עד שהושיבו אותנו, בשולחן בחלל הפנימי.

המקום היה מלא בקבוצות, בעיקר חבורות של בנות שחגגו יום הולדת (אולי זה מקרי?) בכל מקרה  היה רועש, במידה כמעט בלתי נסבלת, שאפילנו אנחנו 3 חברות שמקשקשות בלי הפסקה לא הצלחנו לשמוע אחת את השנייה . לאווירת הרעש תרם גם הצוות של המקום שניסה לעשות "שמייח" והתרוצץ עם דרבוקות בין השולחנות למזמור שירי יום הולדת.

גרקו (7)

על האוכל | גרקו

טרם הספקנו להציץ בתפריטים הוגשו לשולחן זיתים שחורים, חמוצים וקנקן מים. הזיתים היו טעימים ומלוחים.

במקום מפה הונח על השולחן גיליון נייר מקושקש כחול לבן, שמכניס לאווירת יוון, אך נותן קצת תחושה של מסעדת אוכל מהיר.

גרקו (3)

התפריט של גרקו עשיר למדי ונחלק ל 4 קטגוריות: קטן-קר, קטן-חם, גדול-קר, גדול-חם.

מקטגוריית הקטן-קר הזמנו  סלט עדשים (32) ש"ח עשבי תיבול, עגבניות, בצל, חיטה, גרידת לימון ופטה. הסלט היה נחמד, הגבינת פטה הייתה מצויינת.

גרקו (9)

מקטגוריית הגדול-קר הזמנו סלט כריתי (48 ש"ח). טוב  כנראה שבגרקו אומרים "גדול" הם מתכוונים לממש גדול . סלט ירקות חתוך גס עם עגבניה, מלפפון, פלפל, בצל ירוק וסגול, חתיכות לחם וחתיכות ענקיות של פטה. הסלט היה מעולה ומתובל עם שמן זית ולימון בנדיבות.

מנה ענקית שלא יכולנו לגמור.

גרקו (5)

מקטגוריית הקטן חם הזמנו צ'יפס (28 ש"ח). כאן ה"קטן" התברר כגדול. כף ברזל עם ערימת צ'יפס רותח שעליה מגוררת גבינה קשה. בקיצור צ'יפס משודרג.

גרקו (1)

מקטגוריית הגדול-חם הזמנו שתי מנות. האחת, גירוס עגל כבש (64 ש"ח).  דווקא מהמנה היוונית קלאסית לא התלהבנו . הביצוע של גרקו לא נאמן למקור. ובמקום לקבל מעיין לאפה מגולגלת (שעולה ביוון בין 1-2 אירו) קיבלנו פיתת גירוס פתוחה שעליה ערימה של בשר עם טעם מודגש של כבש (למרות שהמלצר אמר שהכבש מאד עדין ולא מורגש). ההגשה בפיתה הפתוחה הפכה את האכילה של המנה למורכבת והרבה פחות חוויותית מזו של גרסת המקור.

מנה לא מומלצת לחלוקה.

גרקו (4)

המנה השנייה של החם-גדול הייתה מוסקה (72 ש"ח) תפוח אדמה, חצילים, זוקיני, בשר עגל ורוטב בשמל. רק מהתיאור של מנה אפשר להבין שמדובר במנה "כבדה", עם המון מרכיבים שיושבים טוב בבטן.

המנה של המוסקה הגיעה לקראת הסוף, מוגשת בתוך קערית חרס רותחת. בשלב הזה כבר בקושי הצלחנו להשתלט על כל המנות שהזמנו, אבל הבעבוע של המוסקה הכניע אותנו והתפנינו גם אליה. מנה מצויינת, רק צריך להשאיר לה את המקום שהיא דורשת.

גרקו (6)

אווירה ושירות | גרקו

גרקו (8)

האווירה הייתה רועשת מדי. הערה שנראה לי עוד לא רשמתי אף פעם. ממש התקשנו לדבר.

השירות היה טוב, אך לא מצוין. המלצר הלך ונעלם ולא אחת היינו צריכות לחפש אותו. גם ההמלצות שלו היו רחוקות מלהיות "מדוייקות". כך למשל, הוא המליץ לנו לקחת 3 מנות קטנות ו, 3 גדולות. מזל שבסוף לקחנו רק 2 קטנות ו 3 גדולות. גם את זה לא הצלחנו לגמור.

לסיכום– יוונית, רועשת עם מנות הגדולות בהרבה מהסטנדרט התל אביבי

גלרית תמונות

money

חשבון בבקשה:

[3 סועדים]

סלט עדשים- 32 ש"ח

סלט כריתי- 48 ש"ח

גירוס עגל כבש- 64 ש"ח

צ'יפס- 28 ש"ח

מוסקה- 72 ש"ח

קוקטייל מיקונוס- 39 ש"ח

סה"כ 283 ש"ח (לפני טיפ).

גרקו
7.8 ציון סופי
דירוג הגולשים 8 (4 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

phone טלפון: ‏03-741-1022

homeכתובת: אורי צבי גרינברג 25, תל אביב יפו

iconsלינק לאתר של של מסעדת גרקו

Facebook-Iconלינק לדף הפייסבוק של מסעדת גרקו

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …