אחרי שרוחות היח"צ נרגעו | באקאפיקו
על המקום | באקאפיקו
מסעדת באקאפיקו זכתה לגל של יחסי ציבור עם פתיחתה, וזאת הודות לשף המסעדה, לירון גרודה, שהשתתף בתכנית הטלוויזיה משחקי השף.
אני משתדלת לא להגיע למסעדות שרק נפתחות וזאת כדי לתת להן זמן להשתפשף ולראות את הביצוע האמיתי שלהן (וכראיה רוב הביקורת שניתנו עם פתיחתה של המסעדה היו שליליות למדי). די זמן חלף והמסעדה כבר עובדת למעלה משנה והגיע הזמן לביקור.
האוכל הוא בסגנון איטלקי מסורתי: סלטים, אנטיפסטי, פיצות ופסטות. מבחינתי- מושלם.
המקום מעוצב בפשטות. אנחנו ישבנו בחצר האחורית, שהייתה מקורה ומחוממת, תנורי החימום היו פשוט מעולים ועל אף הקור העז ששרר בחוץ, לנו היה חמים ונעים.
על האוכל | באקאפיקו
התחלנו עם בקבוק יין לבן של פינו גריג'יו (100 ש"ח), זן שזכינו להכיר בביקור באיטליה ונכנס לרשימת המועדפים. יין קליל שהולך מצויין עם האוכל האיטלקי.
ראשונות
למנות ראשונות לקחנו סלט קפרזה עגבניות שרי, מוצרלה באפלו, קלמטה, בזיליקום טרי, שמן זרעי דלעת ובלסמי מיושן (38 ש"ח). מנה שנשמעת רגילה ולא מחדשת, אך בביצוע הכי טוב שאכלתי. העגבניות היו קשות ומתוקות, המוצרלה הרכה ספגה את טעמי הבלסמי באופן מושלם. אין לי מושג בדיוק איך ולמה, אבל זה היה "ה-סלט קפרזה".
חרצ'ופי אליו–אוליו מנה של ארטישוק צרוב עם קונפי שום, פלפל חריף ופרמז'ן (42 ש"ח).
התמונה של המנה הזאת לא עושה עימה חסד. מנת ארטישוק מדהימה. חובה חובה לכל אוהבי הארטישוק. השילוב טעמים עם השום והעשבי תיבול מנצח.
עיקריות
בעיקריות לקחנו מנה אחת של ניוקי טומאט (54 ש"ח). ניוקי מתפוחי אדמה ברוטב של קרם עגבניות, תרד טרי, עגבניות קלויות, שום קונפי ופרמז'ן. הניוקי היה טעים ומדוייק. ממש קשה לדייק עם ניוקי (אני למשל בבית כמעט ולא מצליחה להגיע למרקם המדוייק שיוצא נימוח בדיוק במידה הנכונה). הניוקי של באקאפיקו מדוייק. הרוטב לעומת זאת היה קצת כבד, מאחר והוא מבוסס על חמאה.
מנה נוספת הייתה מקטוגריית הפיצות. פיצה פונגי על בסיס רוטב עגבניות, מוצרלה טריה, פטריות שמפיניון, פורטבלו, אבקת פורצ'יני וחלמון (66 ש"ח). אנחנו ויתרנו על התוספת של החלמון החי על הפיצה. זאת תוספת שמכעט תמיד נראית לא קשורה, אך לעיתים מתגלה כשדרוג אמיתי, למשל בהמבורגר. הפעם העדפנו לוותר על החוויה וללכת על המוכר והידוע- פיצה עם מלא פטריות.
הפיצה לא קטנה והיא מספיקה ל2+ בכיף. הבצק דק ופריך במיוחד וכל התוספות שמעל פוזרו בנדיבות רבה.
קינוח
אי אפשר לסיים ארוחה איטלקית בלי טירמיסו (42 ש"ח). צנצנת עם שכבות שכבות של בישקוטים טבולים בתמצית קפה, כשביניהם קרם מסקרפונה עשיר. קשה שלא להצליח. מנה מושלמת עם מתיקות מאוזנת לסיום הארוחה.
אווירה ושירות | באקאפיקו
השירות עצמו היה חביב. המלצרית הרגישה נינוחה, אולי קצת יותר מדי. כך למשל, כשבעלי שאל אותה על איזה מנה היא ממליצה זו או זו היא אמרה לו "תראה זה כמו להשוות בין נעלי עקב לנעלי ספורט.. ". השוואה מעניינת שבאמת לא מדברת אל עולם התוכן שלו. בסך הכל היה שירות משתדל.
האווירה קלילה, בדיוק כמו שצריך להיות במסעדה איטלקית אורגינלית.
גלרית תמונות
חשבון בבקשה:
[2 סועדים]
סלט קפרזה- 38 ש"ח
חרצ'ופי אלי אוליו- 42 ש"ח
פיצה פונגי- 54 ש"ח
ניוקי טומאט- 66 ש"ח
בקבוק פינו גריג'יו- 100 ש"ח
טירמיסו- 42 ש"ח
אספרסו- 9 ש"ח
סה"כ 351 ש"ח (לפני טיפ).
כתובת: שבזי 49, נווה צדק, תל אביב יפו