סאטיה

ללקק את האצבעות | סאטיה

על המקום | סאטיה

סאטיה SATYA (7)

ירושלים אהובה עליי במיוחד ויש הרבה מסעדות ירושלמיות בהן אני רוצה לבקר. בכל ביקור בבירה אני צריכה לבחור אחת, שתיים, מקסימום שלוש אם אנחנו במסע חזירות רציני.

התקשרתי להזמין מקומות למסעדת סאטיה. מספר ניסיונות כושלים עד שענו לטלפון. הזמנתי לנו שני מקומות על הבר ליום חמישי בערב. כשהגענו הבר היה ריק (חוץ מזוג נוסף אחד) וכל יתר הסועדים ישבו בשולחנות בפנים או במרפסת.

על המטבח מנצח אילן גרוסי שבאמת היה נוכח במטבח וניהל את הסרוויס. גרוסי הוא השף לשעבר של מסעדת צ'אקרה, שביקורנו שם זכור לנו לטובה. הקונספט של סאטיה מזכיר את צ'אקרה וניתן לראות את המכנה המשותף למשל בארוחת הטעימות (260 ש"ח ולא כמו שכתוב באתר 230 ש"ח) המציעה את כל מגוון התפריט עד שאומרים די בגדול. מאחר ואכלנו באותו יום ארוחת צהריים מאוחרת לא היינו רעבים במיוחד לארוחת הטעימות ובחרנו עצמאית מספר מנות מהתפריט.

על האוכל | סאטיה

התחלנו עם לחם ומטבלים (14 ש"ח). הלחם היה טרי במיוחד, רך מבפנים וקריספי מבחוץ. לצידו הוגשה טחינה, שום שנצלה עם קליפתו מה שהותיר אותו עסיסי במיוחד וגם  טפאנד זיתים מעולה שהיה טחון גס מה שהרגיש כמו ממרח זיתים אמיתי  ולא מחית של משהו לא ידוע כמו ברבים ממרחי הזיתים.

סאטיה SATYA (8)

למנה ראשונה לקחנו מנה קצת פחות שגרתית עבורנו של פיש אקמק (58 ש"ח ולא 54 כפי שמופיע באתר) כריך עם דג ים (הברמנית אמרשה שזה דג בס, שהוא בד"כ דג בריכות אלא אם היא התכוונה ל Sea Bass שזה לברק). כך או כך הדג היה טעים בעיקר בזכות השילוב עם הבצל הסגול והאיולי שאמור היה להיות קצת חריף אבל לי הוא היה הרבה יותר מקצת… לצד המנה הוגש גם סלט עגבניות קטן שאיזן את מדד החריפות.  מנה מצויינת- לא לוותר! 

סאטיה SATYA (2)

מנה יותר קלאסית של קרפצ'יו סלקים (38 ש"ח ולא 42 כפי שמופיע באתר) הייתה מעניינת במיוחד בזכות השילוב עם הקרם פרש העדין והפקאנים המסוכרים שנתנו קריספיות וטעם שהזכיר קצת שוקולד? כנראה שרק בדמיונות שלי כי הברמנית אמרה שיש רק בלסמי ברוטב.

סאטיה SATYA (1)

לעיקריות לקחנו ניוקי ברוטב חמאת מרווה אספרגוס וקליפת לימון (74 ש"ח ולא 68 כמו שמופיע באתר). הניוקי עצמו היה מעולה. רך, נימוח. כל מה שאפשר לבקש מניוקי. הרוטב היה קצת פחות לטעמי. הטעם של הלימון לא היה דומיננטי במיוחד, וחבל כי דווקא גרידת לימון הייתה יכולה לתת פרשיות למנה ולהפוך אותה ליותר קלילה ולפחות חמאתית .

סאטיה SATYA (4)

המנה הכי טעימה של הארוחה הייתה ללא ספק המנה העיקרית של השורט ריבס (88 ש"ח). זו מנה של בשר צלעות שפורק מהעצם והתבשל במשך 8 שעות ברוטב ברביקיו יפני. אין לי מושג מה זה בדיוק רוטב ברביקיו יפני וגם הברמנית לא ידעה בדיוק להסביר…

הבשר היה רך בצורה יוצאת דופן והרוטב היפני (?) השתלב נפלא עם הפירה. הכמות של הבשר הייתה פשוט עצומה וביקשנו עוד קצת פירה שהיה קצת חסר ביחס לכמות הבשר, והתוספת התקבלה בברכה…

סאטיה SATYA (3)

אווירה ושירות | סאטיה

סאטיה SATYA (5)

המקום עצמו מעוצב בפשטות ירושלמית עם נגיעות של ת"א והאווירה בו רגועה ונעימה. על הבר לא הייתה אווירה של בר וגם ה DJ שהגיע לקראת אמצע הארוחה וניגן מתוך הבר לא הצליח להרים את האווירה. לאווירה גם לא תרמו הברמנים שכל הזמן דיברו בצעקות עם מנהל המסעדה והמארחות דרך הבר כאילו אנחנו לא יושבים שם.. חוץ מזה השירות היה מקצועי וענייני.

לסיכום– אחלה מסעדה ירושלמית! 

גלרית תמונות

money

חשבון בבקשה:

[2 סועדים]

לחם ומטבחים- 14 ש"ח

פיש אקמק- 58 ש"ח

קרפצ'יו סלקים- 38 ש"ח

ניוקי- 74 ש"ח

שורט ריבס- 88 ש"ח

סן פלגרינו גדול- 22 ש"ח

סה"כ 294 ש"ח (לפני טיפ).

סאטיה
8.3 ציון סופי
דירוג הגולשים - (0 votes)
המסננת סיננה.. דרגו גם אתם!!
אוכל
שירות
אווירה
תמורה לכסף

תגובות

תגובות

עדיין רעבים?

קולוניה

מסעדת ה "חוף" הכי טובה באילת | קולוניה על המקום | מסעדת קולוניה מסעדת קולוניה ממוקמת הכי קרוב …

שילה

דגים נאים, מנות קטנות ומחירים בשמיים | שילה על המקום | שילה "שילה הקרויה על שמה של …